Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leva (Διοικητής Ουκρανικού στρατού): Τα ρωσικά drones επιχειρούν σε ανησυχητικό αριθμό, τρομακτική η κατάσταση

Leva (Διοικητής Ουκρανικού στρατού): Τα ρωσικά drones επιχειρούν σε ανησυχητικό αριθμό, τρομακτική η κατάσταση
Tα drones συχνά δεν επιτρέπουν στο ουκρανικό πυροβολικό να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.
O ρωσικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα drones από πριν, δήλωσε ο διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ονόματι Leva σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι N-TV.
«Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα μαχητικά drones ή μάλλον, υπήρχαν επιθέσεις, αλλά τώρα είναι πραγματικά τρομακτική η κατάσταση.
Ο Ουκρανός διοικητής τόνισε την ποικιλομορφία των ρωσικών UAV - το Lancet μόνο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροποποιήσεις με διαφορετικούς τύπους κεφαλών.
Ο πυροβολητής Andrey Stavnichy, με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι τα drones συχνά δεν επιτρέπουν στο ουκρανικό πυροβολικό να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.
«Έχουν έναν τεράστιο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Zala και Orlan δεν μπορούμε να κινηθούμε γιατί κάτι πετάει συνεχώς από πάνω μας»
Η Δύση έχει επανειλημμένα επισημάνει την αποτελεσματικότητα και την καταστροφική δύναμη των ρωσικών drones.
Έτσι, το Forbes ανέφερε ότι η Ρωσία παράγει μαζικά τέτοιο εξοπλισμό για να πολεμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Απενεργοποιεί μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον Φεβρουάριο, ο κατασκευαστής των Lancets παρουσίασε στον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Sergei Shoigu, νέα μοντέλα αναγνώρισης και επίθεσης drones, τροποποιημένα λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης