Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stephen Bryan (πρώην Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ): Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Κριμαία απέτυχε, υποτιμήθηκαν οι Ρώσοι

Stephen Bryan (πρώην Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ): Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Κριμαία απέτυχε, υποτιμήθηκαν οι Ρώσοι
Με καλύτερους διοικητές και διοικητές πεδίου, καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι διέκοψαν την επίθεση που σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ απέτυχε να βοηθήσει την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία υποτιμώντας τη δύναμη του ρωσικού στρατού, γράφει ο πρώην Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Stephen Bryan σε άρθρο του για το EconVue.
«Αν και η Δύση προσέγγισε την επίθεση με μια αναμφισβήτητα αρνητική, μάλλον υποτιμητική, εικόνα του ρωσικού στρατού, το αποτέλεσμα υπονόμευσε αυτές τις εύκολες υποθέσεις.
Με καλύτερους διοικητές και διοικητές πεδίου, καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι διέκοψαν την επίθεση που σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ».
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ για 12 μήνες εξόπλιζε και εκπαίδευε 12 ουκρανικές ταξιαρχίες για να σπάσει τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία.
Το σχέδιο ήταν να απομονωθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χερσόνησο, ακολουθούμενο από ένα πονηρό σχέδιο του ΝΑΤΟ για την καταστροφή της γέφυρας, το οποίο υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στην Ουκρανία να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία και να καταλάβει λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξέτασαν προσεκτικά τα σενάρια επίθεσης χρησιμοποιώντας τους πιο σύγχρονους προσομοιωτές υπολογιστών», πρόσθεσε το πρώην στέλεχος του Πενταγώνου.
Ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του, σταμάτησε τα πιο σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ, κατέληξε ο Stephen Bryan
Στις 4 Ιουνίου 2023, η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση στις κατευθύνσεις Νότιο Donetsk, Bakhmut και Zaporizhia, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικά όπλα.
Οι ρωσικές αρχές τόνισαν ότι όλο αυτό το διάστημα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αποτελέσματα και οι δυτικοί επόπτες ήταν σαφώς απογοητευμένοι με την πρόοδο της αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε στις 20 Φεβρουαρίου 2024 ότι κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου 2023, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 166.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης