Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει στη σύνοδο κορυφής ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Corriere della Sera: Το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει στη σύνοδο κορυφής ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία
Η στρατηγική στην Ουκρανία που μεταδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αλλάξει λέει η ιταλική εφημερίδα
Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ενδέχεται να εγκρίνουν μια δήλωση που αποκηρύσσει την άμεση επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη το προσχέδιο του εγγράφου.
«Όχι μπότες στο έδαφος», σύμφωνα με την Corriere della Sera, αυτή είναι μια από τις βασικές φράσεις που περιέχονται στο προσχέδιο εγγράφου που θα εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Μιλάμε για την Ουκρανία: η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα στείλει στρατιώτες στη μάχη», αναφέρει η Corriere della Sera.
Επιπλέον, σημειώνει η Corriere della Sera, στη σύνοδο κορυφής σχεδιάζουν να μεταφέρουν την προεδρία της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας από τον επικεφαλής του Πενταγώνου στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες.
«Η στρατηγική στην Ουκρανία που μεταδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αλλάξει, και την ίδια στιγμή, οι δυτικοί ηγέτες ετοιμάζονται να αλλάξουν πορεία».
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.
Όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, θα είναι το «πιο φιλόδοξη» από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι δεν αναμένεται συμφωνία για την ένταξη της Ουκρανίας, αν και κάλεσε τους συμμάχους να διαθέσουν όπλα στο Κίεβο κατά προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης