Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Marie-Thérèse Kaiser του AfD κατήγγειλε βιασμούς και… καταδικάστηκε - Παρενέβη ο Elon Musk

Γερμανία: Η Marie-Thérèse Kaiser του AfD κατήγγειλε βιασμούς και… καταδικάστηκε - Παρενέβη ο Elon Musk
Η πολιτικός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Marie-Thérèse Kaiser έχει πλέον καταδικαστεί για τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για ομαδικούς βιασμούς
Το περιφερειακό δικαστήριο του Verden στην Κάτω Σαξονία επικύρωσε μια ετυμηγορία κατά της αρχηγού του Rotenburg AfD Marie-Thérèse Kaiser για υποκίνηση μίσους.
Η πολιτικός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Marie-Thérèse Kaiser έχει πλέον καταδικαστεί για τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για ομαδικούς βιασμούς, με αφορμή την είδηση ότι Αφγανοί μετανάστες θα μεταφερθούν στην περιφέρειά της.
Η 27χρονη πολιτικός κρίθηκε ένοχη στο περιφερειακό δικαστήριο του Verden στην Κάτω Σαξονία τη Δευτέρα για “υποκίνηση μίσους” κατά των τοπικών Αφγανών εργαζομένων.
Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ και της επιβλήθηκαν 60 ευρώ ημερησίως για 100 ημέρες.
Θα έχει επίσης ποινικό μητρώο.

Τι είχε γράψει

Η υπόθεση σχετίζεται με μια δημοσίευση από τον Αύγουστο του 2021, στην οποία έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: “Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν- ο δήμαρχος του SPD του Αμβούργου για “μη γραφειοκρατική” υποδοχή: κουλτούρα υποδοχής για ομαδικό βιασμό;”.
Η πολιτικός παρέπεμπε σε άρθρο που έδειχνε ότι οι Αφγανοί στη Γερμανία χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ομαδικών βιασμών.
Η Marie-Thérèse Kaiser απαντούσε το 2021 στον πρώτο δήμαρχο του Αμβούργου, Peter Tschentscher (SPD), ο οποίος ανακοίνωσε ότι 200 Αφγανοί εργάτες θα φτάσουν στο Αμβούργο.
Η πολιτικός διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή με τις στατιστικές της, λέγοντας ότι ανησυχούσε για τη μετανάστευση και το ενδεχόμενο βιασμών από “πολιτισμικά ξένες μάζες”.
Ο Elon Musk, με τουλάχιστον δύο από τις αναρτήσεις να συγκεντρώνουν πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές, αντέδρασε έντονα. Η πολιτικός του AfD δεν δείλιασε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έφεσης, γράφοντας στο X πριν από την πιο πρόσφατη ετυμηγορία: “Η ακρόαση της έφεσής μου για την υποτιθέμενη υποκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου. Η απλή κατονομασία αριθμών, ημερομηνιών και γεγονότων πρόκειται να κηρυχθεί ποινικό αδίκημα, μόνο και μόνο επειδή το κατεστημένο δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Δεν θα επιτρέψω να με φιμώσουν”, έγραψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης