Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία – Ένας στους δύο δεν θέλει ισλαμιστές μετανάστες

Κόλαφος η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία – Ένας στους δύο δεν θέλει ισλαμιστές μετανάστες
Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «φοβάται ότι οι Γερμανοί θα γίνουν μειοψηφία στη Γερμανία»
Κόλαφος είναι η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, καθώς ένας στους δύο Γερμανούς δεν θέλει ισλαμιστές μετανάστες.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Insa που έγινε από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Nius, η απόλυτη πλειοψηφία του 52% μάλλον συμφωνεί με τη δήλωση ότι «η Γερμανία δεν πρέπει γενικά να δέχεται πλέον πρόσφυγες από ισλαμικές χώρες».
Μόνο το 34% λέει «διαφωνώ» ή «τείνει να διαφωνεί» με αυτή τη δήλωση.
Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμφωνία με τη δήλωση ότι «σε ορισμένες περιοχές της πόλης ή του χωριού, έχω την αίσθηση ότι δεν βρίσκομαι πλέον στη Γερμανία».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% συμφωνεί με τη δήλωση, ενώ το 36% δεν συμμερίζεται αυτό το συναίσθημα.
Η δημοσκόπηση δείχνει περαιτέρω ότι το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «φοβάται ότι οι Γερμανοί θα γίνουν μειοψηφία στη Γερμανία».
Από την άλλη πλευρά, το 37% δήλωσε ότι δεν ανησυχεί.

Το Great Replacement,

Μια σχετική πλειοψηφία υποστηρίζει τη θεωρία πίσω από τη Μεγάλη Αντικατάσταση (Great Replacement), την οποία η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών, το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) κατατάσσει ως «δεξιά εξτρεμιστική» άποψη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη δήλωση: «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι σταδιακά αντικαθίστανται από μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή».
Ένας μικρότερος αριθμός ανθρώπων, το 41%, απορρίπτει αυτή τη δήλωση.

Ρατσισμός κατά των Λευκών

Τα δύο τρίτα των Γερμανών (65%) συμφωνούν με τη δήλωση ότι υπάρχει «ρατσισμός εναντίον των Λευκών» στη Γερμανία, ενώ μόνο μια μικρή μειοψηφία 22% πιστεύει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
Μια ισχυρή πλειοψηφία πιστεύει επίσης ότι η ενσωμάτωση δεν λειτούργησε, με το 58% να λέει «όχι» στο ερώτημα εάν «οι μετανάστες έχουν εν πολλοίς ενσωματωθεί καλά στη Γερμανία».
Μόνο το 29% των ερωτηθέντων λέει ότι οι μετανάστες έχουν ενσωματωθεί καλά.

Οι μετανάστες επιβαρύνουν το γερμανικό σχολικό σύστημα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με τη δήλωση ότι «η τρέχουσα μετανάστευση επιβαρύνει υπερβολικά το γερμανικό σχολικό σύστημα».
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 75%, ή τα τρία τέταρτα, συμφωνούν με αυτή τη δήλωση, ενώ το 22% δηλώνουν ότι δεν βλέπουν πρόβλημα.
Η έρευνα ακολουθεί μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι Γερμανοί εξοργίζονται με τη μαζική μετανάστευση.
Επί του παρόντος, το πιο δημοφιλές κόμμα μεταξύ της γερμανικής νεολαίας είναι το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενώ το AfD είναι πλέον το δεύτερο πιο δημοφιλές κόμμα στη χώρα, ακόμη κι αν η συνολική υποστήριξη του κόμματος έχει σημειώσει ελαφρά πτώση μεταξύ 3 σε 4 βαθμούς τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, περίπου 1.000 μουσουλμάνοι που ανήκουν σε μια ριζοσπαστική ομάδα υπέρ της Σαρία παρέλασαν στο Αμβούργο ζητώντας ένα χαλιφάτο στη Γερμανία, πυροδοτώντας μια έντονη συζήτηση για τον αυξανόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας.
Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι το μερίδιο των αλλοδαπών που διαπράττουν εγκλήματα στη χώρα είχε φτάσει σε υψηλό ρεκόρ 41%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης