Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μόνο φιλικές χώρες θα προσκληθούν στην παρέλαση της 9ης Μαϊου - Απών ο Αρμένιος πρωθυπουργός Pashinyan

Ρωσία: Μόνο φιλικές χώρες θα προσκληθούν στην παρέλαση της 9ης Μαϊου - Απών ο Αρμένιος πρωθυπουργός Pashinyan
«Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί», διευκρίνισε ο Ushakov και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν θα απουσιάζει»
Αρχηγοί διπλωματικών αποστολών και στρατιωτικοί ακόλουθοι αυτηρά από φιλικές χώρες θα προσκληθούν από τη Ρωσία στην Παρέλαση της Νίκης στις 9 Μαΐου, δήλωσε ο βοηθός του Putin, Yuri Ushakov σε ενημέρωση συντακτών.
Ακολούθως, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου, διευκρίνισε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι ηγέτες που θα λάβουν επίσημη πρόσκληση από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ειδικότερα πρόκειται για τους αρχηγούς κρατών της Κοινοπολιτείας, δηλαδή του ενωσιακού κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, του CSTO, της EAEU, του SCO» καθώς και για «αρχηγούς διπλωματικών αποστολών φιλικών κρατών, καθώς και στρατιωτικού ακόλουθους από φιλικά κράτη», εξήγησε.
«Οι ηγέτες της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν θα είναι παρόντες στην παρέλαση», διευκρίνισε ο Ushakov και πρόσθεσε ότι οι πρόεδροι της Κούβας, του Λάος και της Γουινέας-Μπισάου προσκλήθηκαν χωριστά.
«Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί», διευκρίνισε ο Ushakov και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν θα απουσιάζει». «Ταυτόχρονα, στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούνται τελετουργικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Heydar Aliyev», εξήγησε ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Μετά την παρέλαση, οι καλεσμένοι θα «λάβουν μέρος σε μια τελετή κοινής κατάθεσης λουλουδιών στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο του Αλεξάνδρου», γνωστοποίησε.
«Στη συνέχεια θα γίνει δεξίωση στο Κρεμλίνο εκ μέρους του προέδρου μας για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που είναι παρόντες στην παρέλαση», πρόσθεσε.
Η παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου από τη Νίκη του σοβιετικού λαού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης