Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα - «Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί», προειδοποιεί η Maersk

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα - «Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί», προειδοποιεί η Maersk
«Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί και οι επιθέσεις φτάνουν ακόμη περισσότερο στις υπεράκτιες περιοχές», επεσήμανε η Maersk

Η διακοπή της κυκλοφορίας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να μειώσει τη δυναμικότητα του κλάδου μεταξύ Άπω Ανατολής και Ευρώπης κατά περίπου 15%-20% το δεύτερο τρίμηνο, προειδοποιεί ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk.
Σύμφωνα με το Reuters, η Maersk, που θεωρείται βαρόμετρο του παγκόσμιου εμπορίου, σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι διακοπές στη ναυτιλία που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις των μαχητών Houthi σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Επέκταση της ζώνης κινδύνου

«Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί και οι επιθέσεις φτάνουν ακόμη περισσότερο στις υπεράκτιες περιοχές», επεσήμανε η Maersk.
«Αυτό ανάγκασε τα πλοία μας να επιμηκύνουν περαιτέρω το ταξίδι τους, με αποτέλεσμα επιπλέον χρόνο και κόστος για να φτάσει το φορτίο σας στον προορισμό του προς το παρόν», επεσήμανε σε αναφορά προς τους πελάτες της, μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης