Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη του HCW, αποκαλύπτει την οικτρή αποτυχία των εμβολίων Covid: Οι υγειονομικοί γυρνούν την πλάτη στις αναμνηστικές δόσεις

Μελέτη του HCW, αποκαλύπτει την οικτρή αποτυχία των εμβολίων Covid: Οι υγειονομικοί γυρνούν την πλάτη στις αναμνηστικές δόσεις
Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διστάζουν να λάβουν ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη
Περίπου οι μισοί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε μια πολωνική μελέτη διαπιστώθηκε ότι απεχθάνονται τη λήψη ενισχυτικών εμβολίων για τον COVID-19, με έναν από τους λόγους για αυτόν τον δισταγμό να είναι οι αρνητικές εμπειρίες τους με προηγούμενους εμβολιασμούς.
Η μελέτη που δημοσιεύει το περιοδικό Vaccines, εξέτασε τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη «διστακτικότητα για λήψη επαναληπτικών δόσεων εμβολίου COVID-19» μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας (HCW) στην Πολωνία.
Σχεδόν το 50% των συμμετεχόντων αναγνωρίστηκε ότι ήταν επιφυλακτικοί με τους ενισχυτές.
«Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι το 42% των HCW ήταν διστακτικά σχετικά με τη δεύτερη αναμνηστική δόση, ενώ το 7% ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν με οποιεσδήποτε πρόσθετες δόσεις».
«Ως λόγους για τους οποίους δεν εμβολιάστηκαν, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν συχνότερα την έλλειψη χρόνου, τις αρνητικές εμπειρίες με προηγούμενους εμβολιασμούς και την ανοσία που προσέφεραν προηγούμενες λοιμώξεις».
Στη μελέτη συμμετείχαν 69 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αποτελούμενοι από νοσηλευτές, μαίες, γιατρούς, άλλους επαγγελματίες υγείας και διοικητικό προσωπικό.
Κατά τη στιγμή της εγγραφής, 47 είχαν ιστορικό επιβεβαιωμένης λοίμωξης από τον COVID-19 και 31 είχαν τουλάχιστον μία συννοσηρότητα, μια κατάσταση όπου ένα άτομο πάσχει από περισσότερες από μία ασθένειες ή ιατρικές καταστάσεις ταυτόχρονα.
Πάνω από το 92% των συμμετεχόντων στη μελέτη έλαβαν τουλάχιστον μία ενισχυτική δόση εμβολίου, με το 50,73% να λαμβάνει δύο δόσεις.

Πέντε από τους 69 του HCW δεν έλαβαν ενισχυτικές δόσεις.

«Ο διστακτικός ενισχυτής μεταξύ των επαγγελματιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και μαίες) ήταν χαμηλότερος από ό,τι μεταξύ του διοικητικού προσωπικού και άλλων.
Σχεδόν το 79% των γιατρών είχε λάβει δύο αναμνηστικές δόσεις εμβολίου COVID-19.
Ωστόσο, εκτός από τους γιατρούς, περίπου οι μισοί από τα μελη του HCW από κάθε επαγγελματική ομάδα ήταν διστακτικοί σχετικά με τη δεύτερη αναμνηστική δόση».
«Ο μεγαλύτερος αριθμός HCW χωρίς ενισχυτικά εμβολίου παρατηρήθηκε μεταξύ του διοικητικού προσωπικού».
Τα μέλη του HCW στις ηλικιακές ομάδες 31-40 και 41-50 ετών βρέθηκαν να είναι οι πιο δύσπιστοι σχετικά με τη λήψη της δεύτερης αναμνηστικής βολής.
Τριάντα τέσσερα από τα 69 HCW παρείχαν λόγους για τον δισταγμό τους σχετικά με το αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19.
Δύο από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δεν έλαβαν αναμνηστικά εμβόλια είπαν ότι η απόφασή τους βασίστηκε στην προσωπική τους εμπειρία με τα εμβόλια.
«Ανέφεραν αρνητικές εμπειρίες με προηγούμενο εμβολιασμό κατά του COVID-19 και δήλωσαν ότι η φυσική ανοσία που αναπτύχθηκε μετά τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 θα μπορούσε να τους προστατεύσει από τον COVID-19, ο οποίος, συνολικά, δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία», ανέφερε η μελέτη.

«Οι απαντήσεις από ιατρούς υγείας που έλαβαν μόνο μία αναμνηστική δόση COVID-19 μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο κατηγορίες:

(i) σε επιρροές που προκύπτουν από προσωπικές αντιλήψεις για το εμβόλιο COVID-19 και την πρόληψη της νόσου και
(ii) σε ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τον εμβολιασμό και την ασφάλειά του. ”
Έξι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι υπέστησαν αρνητικές δυσμενείς επιπτώσεις αφού προηγουμένως είχαν λάβει εμβόλια για τον COVID.
Τέσσερις είχαν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τα εμβόλια.
Σε μια προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές, τα επίπεδα αντισωμάτων COVID-19 μεταξύ των HCW μετά τη λήψη της υποχρεωτικής σειράς πρωτογενών εμβολίων βρέθηκε ότι μειώθηκαν κατά περίπου 90 έως 95% εντός επτά μηνών από τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, «κανένα από τα μέλη του HCW δεν προσβλήθηκε από COVID-19», είπε.
Η παρούσα μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Βιοοργανικής Χημείας της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Οι συγγραφείς της μελέτης δεν ανέφεραν σύγκρουση συμφερόντων.

Ανησυχίες από τα εμβόλια, Παρενέργειες, Βλάβες

Άλλες μελέτες έχουν επίσης διερευνήσει τη διστακτικότητα των εμβολίων μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Μια μελέτη του Μαρτίου 2023 που εξέτασε τους HCW από το Καμερούν και τη Νιγηρία διαπίστωσε ότι η διστακτικότητα του εμβολίου για τον COVID-19 ήταν «υψηλή και καθοριζόταν σε μεγάλο βαθμό από τον αντιληπτό κίνδυνο των εμβολίων COVID-19 και COVID-19 για την προσωπική υγεία, τη δυσπιστία στα εμβόλια COVID-19 και αβεβαιότητα σχετικά με την αποδοχή του εμβολίου από τους συναδέλφους».
Μια μελέτη του Απριλίου 2022 διαπίστωσε ότι:
- «η ανησυχία για παρενέργειες του εμβολίου» και,
- «η πεποίθηση ότι τα εμβόλια δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς» ήταν μερικοί από τους βασικούς λόγους για διστακτικότητα των εμβολίων μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Κάκιστη η επιβολή εμβολιασμού

Μια ανάλυση του Μαΐου 2022 στο BMJ Global Health προειδοποίησε ότι η εναπόθεση σε πολιτικές όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό».
«Οι τρέχουσες υποχρεωτικές πολιτικές εμβολίων είναι επιστημονικά αμφισβητήσιμες και είναι πιθανό να προκαλέσουν περισσότερο κοινωνικό κακό παρά καλό», ανέφερε.
«Οι τρέχουσες πολιτικές μπορεί να οδηγήσουν:
- σε διεύρυνση των υγειονομικών και οικονομικών ανισοτήτων,
- επιζήμιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και τους επιστημονικούς θεσμούς και,
- να μειώσουν την απορρόφηση μελλοντικών μέτρων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων κατά του COVID-19 καθώς και των τακτικών εμβολιασμών».

Η ανάλυση συνέστησε ότι τα εμβόλια πρέπει να επιβάλλονται μόνο «με φειδώ και προσεκτικά για την τήρηση των ηθικών κανόνων και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του γερουσιαστή Ron Johnson (R-Wis.) για τα εμβόλια COVID-19 στις 26 Φεβρουαρίου, ο ερευνητής Raphael Lataster, αναπληρωτής λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα από κλινικές δοκιμές εμβολίων Pfizer και Moderna για τον COVID-19 υπερέβαλαν τα αποτελεσματικότητα των δόσεων.
Η υπερβολή των δεδομένων θα μπορούσε να κάνει ένα αναποτελεσματικό εμβόλιο να έχει αντιληπτή αποτελεσματικότητα έως και 48%, δήλωσε.
Εν τω μεταξύ, μια ανασκόπηση της 27ης Ιανουαρίου διαπίστωσε ότι ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός για τον COVID-19 μπορεί να καταλήξει να ενισχύει την πιθανότητα εμφάνισης λοιμώξεων από COVID-19 και άλλες παθολογίες.
Η λήψη πολλαπλών δόσεων εμβολίου θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων IgG4 και να βλάψει την ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων που προστατεύουν ένα άτομο από λοιμώξεις και καρκίνους.

Καρκίνοι... turbo!

«Ενώ έχουν συσταθεί αναμνηστικές δόσεις για την ενίσχυση και την επέκταση της ανοσίας, ειδικά σε περίπτωση αναδυόμενων παραλλαγών, αυτή η σύσταση δεν βασίζεται σε αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και οι παρενέργειες έχουν παραμεληθεί», αναφέρει η εφημερίδα.
Σε μια συνέντευξη στο πρόγραμμα «American Thought Leaders» του EpochTV πέρυσι, ο κλινικός παθολόγος Δρ Ryan Cole είπε ότι η μόλυνση από DNA σε ορισμένα από τα εμβόλια για τον COVID-19 θα μπορούσε να είναι πίσω από την αύξηση των καρκίνων.
Επισήμανε δε την εμφάνιση «καρκίνων turbo», αναφερόμενος στο φαινόμενο των συμπτωμάτων του καρκίνου που εμφανίζονται πιο γρήγορα.
«Τώρα βλέπω τους καρκίνους του συμπαγούς ιστού σε ποσοστά που δεν έχω ξαναδεί…
Ασθενείς που ήταν σταθεροί ή χωρίς καρκίνο για ένα, δύο, πέντε, δέκα χρόνια και ο καρκίνος τους επέστρεψε με εκδίκηση και είναι δεν ανταποκρίνεται στις παραδοσιακές θεραπείες», είπε.
Capture_165.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης