Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προκλητικά fake news οι κατηγορίες των ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη

Ρωσία: Προκλητικά fake news οι κατηγορίες των ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη
Ο Ρώσος πρέσβης καταδικάζει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για συμμετοχή της Ρωσίας σε κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη
Οι κατηγορίες των αμερικανικών αρχών για εμπλοκή της Ρωσίας σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών χωρών είναι αβάσιμες, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov στο κανάλι Telegram το Σάββατο 4 Μαΐου 2024.
«Οι αμερικανικές αρχές απλά δεν έχουν κάποιο στοιχείο να επιδείξουν για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους.
Είναι προφανές ότι τέτοιες προκλητικές ψευδείς ιστορίες θα ενταθούν καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Οι ντόπιοι πολιτικοί αισθάνονται απειλούμενοι, κλιμακώνοντας τη ρητορική για υποτιθέμενη ''ρωσική απειλή'' και με στόχο να αποσπάσουν την προσοχή των ψηφοφόρων από πιεστικά ζητήματα», σημείωσε.
«Για τη Ρωσία, η καταπολέμηση των εγκληματικών δομών αποτελεί προτεραιότητα και αναπόσπαστο μέρος της κρατικής πολιτικής για την καταπολέμηση κάθε μορφής παρανομίας», πρόσθεσε ο απεσταλμένος.
«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν η ‘’συλλογική Δύση’’ που πήρε το δρόμο της στρατιωτικοποίησης του χώρου πληροφοριών και της βελτίωσης των μεθόδων διεξαγωγής κυβερνοεπιθέσεων.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων στον κόσμο συμβαίνει από το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο Antonov.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν από Ρώσους hackers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης