Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - «Προκλητική απόφαση» λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - «Προκλητική απόφαση» λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή»
Ανακοινώσεις σε οξύτατους πολιτικά τόνους εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας να αποφυλακιστεί πρόωρα ο καταδικασμένος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αίτηση Μιχαλολιάκου δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Καταδικάστηκε ως ο ιδρυτής και καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να συνυπολογιστεί πως ουδέποτε έκανε κάποια δήλωση υπέρ των δημοκρατικών αρχών, ενώ αντιθέτως υποστήριζε πάντα πως η δίωξη του ήταν πολιτική, δεν αναγνώριζε καν τις δικαστικές Αρχές, αλλά ούτε και το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα».
«Περιμένουμε το σχετικό βούλευμα για να δούμε με ποια αιτιολογία οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση για υφ' όρων απόλυση του Μιχαλολιάκου και βεβαίως αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Ενημερώνουμε τέλος, για την αποφυγή λαθών αλλά και για να προλάβουμε τη σπέκουλα που κάποιοι έχουν κάνει "επάγγελμα", πως η διάταξη για την υφ' όρων απόλυση βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019».

Πυρά Κασσελάκη σε Μητσoτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
«Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», σχολιάζει καυστικά.
«Ένας ολόκληρος λαός στο Εφετείο -εν μέσω πανδημίας- φώναζε "οι ναζί στη φυλακή". Από σήμερα ο εγκληματίας Μιχαλολιάκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ύστερα από μία προκλητική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημειώνει και διερωτάται: «Με ποια κριτήρια κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος δικαιούται να αποφυλακιστεί, όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας τονίζει προς το Συμβούλιο ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει αμετανόητος και συνεπώς δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης;».
«Ένα είναι το βέβαιο. Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης», συνεχίζει ο Στ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής».
«Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται. Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά. Το είπα και στο πρωινό μήνυμα που σας απηύθυνα. Αυτή η Δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ' αλλάξει», καταλήγει η ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της κοινωνίας

«Το είπα και χθες στον μαρτυρικό τόπο της Καισαριανής, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στάθηκε απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα από το 2011 μέχρι και σήμερα, με εκστρατεία και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Άλλωστε, φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα που καταθέσαμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να μην συμμετέχουν τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής στις ευρωπαϊκές εκλογές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε:
«Προφανέστατα η μάχη, όμως, είναι και πολιτική και πρέπει να μην ξεχνούμε την ιστορία μας. Να μην ξεχνούμε αυτοί που υμνούν τον Χίτλερ και τον νεοναζισμό τι υπηρετούν και τι δεινά έφεραν αυτές οι δυνάμεις στην πατρίδα μας. Άρα, η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξαναϋπάρξουν τέτοια νεοναζιστικά μορφώματα στον τόπο».
Η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ ΜΙλένα Αποστολάκη σημείωσε σε ανακοίνωσή της πως η «η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας και παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Είναι για τους λόγους αυτούς μια απόφαση που γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση

«Είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που παρά τη διαφωνία του εισαγγελέα εξέδωσε βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που υπήρξε υπεύθυνος για δολοφονίες και προπηλακισμούς, όπως υποστήριξε και ο εισαγγελέας μένει αμετανόητος στις απόψεις του και μάλιστα έχει αρθρογραφήσει σχετικά», σημειώνει και καταλήγει:
«Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή αρχι-εγκληματία

«Πρόκειται για μια απόφαση που αποκαλύπτει εξόφθαλμη πολιτική στάση από τη Δικαιοσύνη, η οποία κατά κανόνα εξαντλεί την αυστηρότητά της σε όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους, αλλά και σε όλη την κοινωνία, σε διαδηλωτές, αντιφασίστες, νεολαίους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η απόφαση αυτή, συνεπώς, επιδεινώνει την εικόνα μιας μεροληπτικής δικαιοσύνης, που δίκαια στερείται εμπιστοσύνης από την κοινωνία, αφού αποφυλακίζει αμέσως το Μιχαλολιάκο και την ίδια ώρα επιτρέπει να στήνονται σκευωρίες σε βάρος πολιτών, δέχεται παρεμβάσεις και αφήνει την κυβέρνηση να συγκαλύπτει εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών ή των υποκλοπών.
Είναι μια απόφαση που αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός για το κράτος και ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του(ς)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης