Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται λόγω αργιών – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται λόγω αργιών – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Το Χ.Α. θα μείνει κλειστό αύριο και τη Δευτέρα λόγω του Πάσχα αλλά και την Τρίτη λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Οι αρκετές αργίες που ακολουθούν μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης πιθανότατα θα μειώσουν τη συναλλακτική δραστηριότητα, σύμφωνα με αναλυτές.
Από την άλλη οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στον τραπεζικό κλάδο μετά και τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε και η Εθνική Τράπεζα.
Σταθεροποιητικό αναμένεται το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να μην ανησυχούν τόσο για τη νομισματική πολιτική μετά τα σχόλια της FED.
Η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης 2023 από τις μικρομεσαίες εταιρείες θα μπορούσε να φέρει κάποιες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια της Fed, τα οποία εμφανίζονται λιγότερο «γερακίστικα» από ό,τι ανέμεναν οι αγορές. Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή 3 και τη Δευτέρα 6 Μαΐου για τις ορθόδοξες διακοπές του Πάσχα, καθώς και την Τρίτη 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Οptima Bank
Περιμένουμε θετική συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με την Εθνική Τράπεζα να είναι στο επίκεντρο. Το Χ.Α. θα είναι κλειστό αύριο, καθώς και τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του Πάσχα.

Piraeus Securities
Η αγορά θα επικεντρωθεί σήμερα στον τραπεζικό κλάδα και στα καλά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2024 που ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα, καθώς και στον Τιτάνα που αναμένεται να ανακοινώσει καλά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2024 στις 8 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Beta
Την Τετάρτη το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό και η συνεδρίαση της Πέμπτης θα είναι η τελευταία ενόψει του μεγάλου Σαββατοκύριακου του Πάσχα, καθώς η αγορά επανέρχεται την Τετάρτη 8 Μαΐου. Ως εκ τούτου, αναμένουμε μια συγκρατημένη συνεδρίαση και παγίωση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης