Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο πλευρό της κοινωνίας με στόχο ένα βιώσιμο περιβάλλον

tags :
Στο πλευρό της κοινωνίας με στόχο ένα βιώσιμο περιβάλλον
Η doValue υλοποιεί ένα ευρύ πλάνο δράσεων που εστιάζει σε τρεις καίριους άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία

Τη στιγμή που η κλιματική κρίση αναδεικνύεται σε υπ' αριθμόν 1 ζήτημα για όλες τις χώρες, ο ρόλος των επιχειρήσεων είναι κομβικός.
Τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας και η υλοποίηση δράσεων με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μπορούν να είναι καθοριστικά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Άλλωστε, αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η φροντίδα, δεν αφορούν μόνο τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τη στάση όλων απέναντι στο περιβάλλον.
Σταθερή στη δέσμευσή της για έμπρακτη επιστροφή στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον, η doValue έχει στον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, #Αξίες Ζωής, όλες τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, υλοποιώντας ένα ευρύ πλάνο δράσεων που εστιάζει σε τρεις καίριους άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία.

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου «Άρσις»

Πρόσφατα, λοιπόν, η doValue πραγματοποίησε ακόμη μία σημαντική δράση με θετικό αποτύπωμα, τόσο για την κοινωνία, όσο και το περιβάλλον, αποδεικνύοντας παράλληλα πως βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της χώρας και ειδικά των ευπαθών ομάδων.
Συγκεκριμένα, η doValue ολοκλήρωσε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της Άρσις» στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών. Στον ξενώνα της δομής, αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες) με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, οι οποίες έχουν αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο.
Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται πλέον, η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%.
Arsis1.JPG
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση αλλά και  ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.
Είναι μάλιστα το πρώτο, τέτοιου μεγέθους έργο, που πραγματοποιείται από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ το 2009 ενώ η επιλογή για την υλοποίησή του, έγινε σε συνεργασία τους υπευθύνους της, καθώς κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας.

Με επίκεντρο των άνθρωπο

Εξάλλου, εστιάζοντας στους άξονες: Κοινωνία και Περιβάλλον, η doValue έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν σταθερά στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.
Στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκων συστημάτων, με στόχο να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμησή της.
Το έργο περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW, με την απόδοση του συστήματος να εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.
Elepap.JPG
Παράλληλα, η doValue, ανέλαβε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο, το 2021, επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες.
Πλέον το νέο Ιατρείο που δημιουργήθηκε, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων των Ροβιών καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών, ετησίως, της ευρύτερης περιοχή.
Rovies.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης