Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κάτω από τα 57.000 δολ. το bitcoin ενόψει Fed (1/5) - Μειωμένες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων

Κάτω από τα 57.000 δολ. το bitcoin ενόψει Fed (1/5) - Μειωμένες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Αρνητικά έχει επιδράσει και η καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Changpeng Zhao, σε τέσσερις μήνες φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα
Κάτω από το επίπεδο των 57.000 δολ. υποχώρησε η τιμή του Bitcoin. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Φεβρουαρίου, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από τον Νοέμβριο του 2022.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 9% τις τελευταίες 24 ώρες έχοντας υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο στήριξης των 60.000 δολ. αργά την Τρίτη (30/4/2024). Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως μετράται από τον δείκτη CoinDesk 20 (CD20), έχει χάσει περισσότερο από 8,5%.
Τα κρυπτονομίσματα δέχονται πιέσεις λόγω του κλίματος risk off που επικρατεί στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές εν μέσω μιας αίσθησης στασιμοπληθωρισμού στις ΗΠΑ μετά τις ενδείξεις για βραδύτερη ανάπτυξη και επίμονο πληθωρισμό που έχουν μειώσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed σήμερα (1/5/2024).
Αρνητικά έχει επιδράσει και η καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Changpeng Zhao, σε τέσσερις μήνες φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του ότι επέτρεψε τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του.
Παράλληλα, το Ether υποχώρησε κατά περίπου 9%, ενώ ορισμένα από τα υπόλοιπα altcoins, όπως το solana, το dogecoin και το avalanche κατέγραψαν απώλειες άνω του 10%,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης