Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Χρέωσε 2.348 εικονικές επισκέψεις στον οργανισμό

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Χρέωσε 2.348 εικονικές επισκέψεις στον οργανισμό
Χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ 99 ασφαλισμένων γυναικών και καταχωρήθηκαν 2.348 εικονικές επισκέψεις, ενώ η συνολική ζημία του Οργανισμού ανέρχεται στις 23.480 ευρώ
Η οικονομική αστυνομία εξιχνίασε περίπτωση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από ιατρό-γυναικολόγο, μέσω καταχώρησης εικονικών επισκέψεων.
Ειδικότερα, η ιατρός αποθήκευε και χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ ασφαλισμένων γυναικών, που την είχαν επισκεφτεί για να εξετασθούν στο ιατρείο που διατηρεί στην Αττική, και στη συνέχεια περιοδικά καταχωρούσε επιπλέον επισκέψεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, προκειμένου η παράνομη δραστηριότητά της να μην γίνει αντιληπτή επέλεγε τη χρήση ΑΜΚΑ γυναικών μεγάλης ηλικίας.
Χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία, η ιατρός ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας αντίστοιχα το ποσό των 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ 99 ασφαλισμένων γυναικών και καταχωρήθηκαν 2.348 εικονικές επισκέψεις, ενώ η συνολική ζημία του Οργανισμού ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης