Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μισέλ-Gate: O Θεοδωρόπουλος «καρφώνει» στέλεχος τη ΝΔ ως κομιστή των mails - Ανοίγουν στόματα

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μισέλ-Gate: O Θεοδωρόπουλος «καρφώνει» στέλεχος τη ΝΔ ως κομιστή των mails - Ανοίγουν στόματα
Η κατάθεση του πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Νέα δεδομένα προκύπτουν στο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων ομογενών από το υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Αυτό, διότι στην Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απολογήθηκαν σήμερα 29/4 τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης.
Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, ο πρώην γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε συγκεκριμόνο κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ως την πηγή των email που μετέπειτα τα μεταβίβασε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν κατονομάζει το εν λόγω στέλεχος.
Ακόμα κι έτσι, η κατάθεσή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Επισημαίνεται, ότι η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, τρεις εβδομάδες μετά τις καταγγελίες των ομογενών, αποπειράθηκε να δικαιολογηθεί αναφέροντας πώς τα προσωπικά δεδομένα ήρθαν στα χέρια της τον περασμένο Ιανουάριο από τον παραιτηθέντα γραμματέα απόδημων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλo.
Από την άλλη, η κυβέρνηση και η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών διαμηνύουν πως η διαρροή έγινε την περίοδο που στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν υπηρεσιακή κυβέρνηση, δηλαδή το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2023, περίοδο κατά την οποία στο αρμόδιο υπουργείο προίστατο η Καλλιόπη Σπανού.
Έτσι, αυτή τη στιγμή προκύπτουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εκδοχές για τις διαρροές των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ομογενών και στο εσωτερικό του υπουργείου και του κυβερνώντος κόμματος «αλληλοκαρφώνονται», προσπαθώντας να αποφύγουν τις ευθύνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή προέβη σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.
Εξηγήσεις για την υπόθεση κλήθηκαν να δώσουν η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου -από το πολιτικό γραφείο της οποίας στάλθηκαν emails προς ομογενείς-, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, παραιτηθείς τομεάρχης αποδήμων της ΝΔ, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του Υπ.Εσ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, αλλά και ένα ακόμα άτομο προερχόμενο από τη ΝΔ, που ήταν στέλεχος του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται πως δεκάδες ομογενείς έχουν προχωρήσει σε αγωγές κατά του Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης