Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταραχές στην Αρμενία - Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της μεταφοράς χωριών στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν

Ταραχές στην Αρμενία - Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της μεταφοράς χωριών στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν
Διαδηλωτές σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας προσπάθησαν να αποκλείσουν αυτοκινητόδρομους
Η αρμενική αστυνομία συνέλαβε 29 διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά της μεταφοράς τεσσάρων χωριών στο Αζερμπαϊτζάν και της οριοθέτησης των συνόρων, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας.
Σύμφωνα με αυτήν, 17 άτομα συνελήφθησαν στο Ερεβάν και 12 στην περιοχή Tavush, όπως μεταδίδει το Tass.
Νωρίτερα, διαδηλωτές σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας προσπάθησαν να αποκλείσουν αυτοκινητόδρομους, μεταξύ των οποίων και διεθνείς. Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία.
Στις 19 Απριλίου, οι επιτροπές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την οριοθέτηση των κρατικών συνόρων εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση, στο οποίο αναφέρεται ότι η οριοθέτηση των συνόρων στις περιοχές του χωριού Baganis της Αρμενίας, Baganis Ayrim του Αζερμπαϊτζάν, Voskepar της Αρμενίας, Asagi Askipara του Αζερμπαϊτζάν, Kirants της Αρμενίας, Kheirimli του Αζερμπαϊτζάν, Berkaber της Αρμενίας, Gizilgadzhili του Αζερμπαϊτζάν έχει συμφωνηθεί προσωρινά.
Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει τη μεταφορά στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν τεσσάρων χωριών που αποτελούσαν μέρος της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και βρίσκονται υπό αρμενικό έλεγχο από τη δεκαετία του 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης