Τελευταία Νέα
Speculator

Στην Atlantic Capital πωλείται η Epsilon Net, έρχεται δημόσια πρόταση - Επιβεβαιώνει η διοίκηση το ΒΝ - Εκτός η μετοχή

Στην Atlantic Capital πωλείται η Epsilon Net, έρχεται δημόσια πρόταση - Επιβεβαιώνει η διοίκηση το ΒΝ - Εκτός η μετοχή
Το δημοσίευμα του bankingnews (ΒΝ) για την Epsilon Net προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έθεσε την μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης
(upd2) Μπορεί να χαρακτηρίζει ως μη ακριβές το δημοσίευμα του bankingnews.gr (ΒΝ) ότι οδεύει σε αλλαγή ιδιοκτησίας, αλλά η Epsilon Net επί της ουσίας επιβεβαιώνει, το αποκλειστικό δημοσίευμα ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις για deal.
Η εισηγμένη εταιρία Epsilon Net, - στην οποία ποσοστό 7,5% κατέχει και η Εθνική τράπεζα - απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει ότι τα περί μεταβίβασης του ποσοστού του βασικού μετόχου της του δεν είναι ακριβή.
Ωστόσο όπως αναφέρει:
«Υφίστανται πράγματι διαπραγματεύσεις οι οποίες αφορούν σε στρατηγική συνεργασία με επενδυτή του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Εφόσον η Εταιρία λάβει γνώση περί ολοκλήρωσης οποιασδήποτε συμφωνίας, θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό».
Η μετοχή πάντως έχει τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης, μετά το δημοσίευμα του bankingnews ότι η Epsilon Net θα πωληθεί στην Atlantic Capital


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Στην Atlantic Capital πωλείται η Epsilon Net, έρχεται δημόσια πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της εταιρίας για την εξαγορά ποσοστού του βασικού μετόχου από το fund Atlantic Capital.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες τη μεταβίβαση του ποσοστού του βασικού μετόχου θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση από το fund για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.
Το τίμημα δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προσδιορίζεται στα επίπεδα που ξεπερνούν τα 11 ευρώ ανά μετοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Altantic Capital είναι χαρτοφυλάκιο που επενδύει σε εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογικής καινοτομίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Port Atlantic που είναι Πορτογαλική εταιρία που δραστηριοποιείται στο tax advisory και το financial consultancy προσομοιάζοντας με την Epslion Net.
Δεν έχει καταστεί σαφές τι θα γίνει με τη συμφωνία που έχει συνάψει η ελληνική εισηγμένη με την Εθνική Τράπεζα η οποία διαθέτει και μετοχική θέση στην εταιρία και συγκεκριμένα ποσοστό 7,5% το οποίο έχει αποκτήσει έναντι 7,49 ευρώ ανά μετοχή.
Είναι προφανές ότι ακόμα και αν αποχωρήσει η Εθνική θα καταγράψει μεγάλες υπεραξίες.
Πάντως η Epsilon Net στις οικονομικές καταστάσεις του 2023 αναφέρει ότι παραμένει προσανατολισμένη στη συνεργασία με την Εθνική για να πιάσει το στόχο των 150 εκ ευρώ έσοδα το 2025.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Epsilon Net κατά τη χρήση 2023 διαμορφώθηκε σε 93,23 εκατ. ευρώ έναντι 75,11 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 24,13%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 27,16 εκατ. ευρώ, έναντι 15,72 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης του 2023 διαμορφώθηκαν σε 29,17 εκατ. ευρώ από 19,35 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένα κατά 50,74%.
Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών το 2023 διαμορφώθηκε σε 33,27 εκατ. ευρώ έναντι 28,70 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση 15,89%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 17,48 εκατ. ευρώ έναντι 9,77 εκατ. ευρώ το 2022.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2023 σε 15,39 εκατ. ευρώ έναντι 10,57 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 45,63%.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης