Τελευταία Νέα
Διεθνή

Denécé (Γάλλος αναλυτής): Οι ΗΠΑ κάνουν στροφή 180 μοιρών και αφήνουν την καυτή πατάτα της Ουκρανίας στην Ευρώπη

Denécé (Γάλλος αναλυτής): Οι ΗΠΑ κάνουν στροφή 180 μοιρών και αφήνουν την καυτή πατάτα της Ουκρανίας στην Ευρώπη
Η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, επισημαίνει ο Γάλλος ειδικός
Σχετικά Άρθρα
Η Ουάσιγκτον είναι ρεαλίστρια και θα εγκαταλείψει την Ευρώπη με την ουκρανική σύγκρουση η ίδια προκάλεσε, δήλωσε ο Éric Denécé, διευθυντής του Γαλλικού Κέντρου Μελετών Πληροφοριών.
Ομοίως, τόνισε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.
Ο ειδικός σημείωσε ότι είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς τον ρόλο των ΗΠΑ στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ουάσιγκτον είναι πολύ ρεαλιστές και δεν θα εμπλακούν άμεσα σε ένα πεδίο μάχης που δεν είναι ευνοϊκό για αυτούς.
«Όταν παρατηρούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν διστάζουν να γυρίσουν πίσω και να κάνουν μια στροφή 180 μοιρών.
Ετοιμάζονται για αυτό –δεν φαίνεται ακόμα, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα γίνει σαφές– ετοιμάζονται να πουν στην Ευρώπη: αυτή είναι η σύγκρουσή σας τώρα», είπε ο Denécé στο γαλλικό δίκτυο TVL. στις 20 Απριλίου.
Επιπλέον, ο αναλυτής υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, μεταξύ άλλων, με την πολιτική τους για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την έναρξη των μαχών στο Donbass το 2014.
Επισήμανε ότι η επέμβαση της Ρωσίας «δεν ήρθε από το πουθενά».
Σχετικά με την παρούσα φάση της σύγκρουσης, εκφράζει τη λύπη του ότι οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που δεν θέλουν.
«Και από εδώ και πέρα, εμείς οι Ευρωπαίοι θα διαπιστώσουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που δεν προκαλέσαμε και που δεν θέλαμε», τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης