Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Η Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Salvini (Ιταλία): Η Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Στο Άλσος της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία διπλωματικών, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών ο Salvini υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ξαναζούμε, φέτος, το δράμα του 2015 διότι, δυστυχώς, η Ιστορία δεν διδάσκει και η αδιαφορία είναι κάτι το θανατηφόρο»
Ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Mateo Salvini έδωσε το «παρών» σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Ρώμη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Στο Άλσος της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία διπλωματικών, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών ο Salvini υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ξαναζούμε, φέτος, το δράμα του 2015 διότι, δυστυχώς, η Ιστορία δεν διδάσκει και η αδιαφορία είναι κάτι το θανατηφόρο».
«Θυμάμαι, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, τις πιέσεις που έγιναν από συγκεκριμένους χώρους, όταν η Ολομέλεια έπρεπε να συζητήσει το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, διότι σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση και μόνον αυτού του όρου αποτελεί αδίκημα.
Όποιος δεν μιλά ανοικτά για την σφαγή αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνική και πολιτιστική βάση, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον κυπριακό λαό ανέφερε:

«Επισκέφθηκα και την Κύπρο, η οποία έζησε παρόμοια δοκιμασία, με το σβήσιμο συμβόλων, εκκλησιών, σχολείων, σπιτιών και του πολιτισμού. Μια χώρα, στην οποία και σήμερα ακόμη υπάρχει στρατιωτική κατοχή σε μέρος της επικράτειάς της».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης