Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα νέα όπλα των ΗΠΑ δεν θα φέρουν τη νίκη στο Κίεβο - Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν… σε πιο ασφαλείς θέσεις

Τα νέα όπλα των ΗΠΑ δεν θα φέρουν τη νίκη στο Κίεβο - Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν… σε πιο ασφαλείς θέσεις
Η Ουκρανία θα χρειαστεί πρόσθετους πόρους για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση λέει το Newsweek
Στην παραδοχή ότι τα νέα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα στείλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους το επόμενο διάστημα στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στο μέτωπο προχωρά το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, το οποίο αναφέρει ότι τις εβδομάδες που ακολουθούν, ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να υποχωρήσει σε πιο ασφαλείς θέσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα όπλα που θα παραλάβουν οι Ουκρανοί, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα άλλο, παρά … να επιβραδύνουν για λίγο τους Ρώσους.
«Τις επόμενες εβδομάδες, η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να υποχωρήσει σε πιο ασφαλείς θέσεις» υποστηρίζει ο Zev Faintukh, ανώτερος αναλυτής πληροφοριών στην Global Guardian, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Όπως λέει, ακόμη και αν εμφανιστούν νέα συστήματα αεράμυνας στο μέτωπο, θα βοηθήσουν μόνο τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιβραδύνουν την προέλαση του ρωσικού στρατού, ενώ για την επανέναρξη επιθετικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, η Ουκρανία θα χρειαστεί πρόσθετους οικονομικούς πόρους.
Αλλά και ο Ουκρανός αναλυτής, Viktor Kovalenko επισημαίνει ότι αν και το νέο στρατιωτικό πακέτο των ΗΠΑ θα βοηθήσει τους Ουκρανούς, αυτό δεν πρόκειται να φέρει τη νίκη του Κιέβου πιο κοντά.
Όπως τονίζει, η βασική αιτία για αυτό είναι η έλλειψη προσωπικού καθώς οι Ουκρανοί δεν μπορούν να διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης