Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στα ύψη η επενδυτική ψυχολογία – Αποτελέσματα και διεθνές κλίμα στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Στα ύψη η επενδυτική ψυχολογία – Αποτελέσματα και διεθνές κλίμα στο επίκεντρο
Ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο δημοσίευσε η Σαράντης, αύριο δημοσιεύει η Μυτιληναίος
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η επενδυτική ψυχολογία με τους επενδυτές να εκτιμούν πως πλησιάζει η ώρα της νομισματικής χαλάρωσης.
Παράλληλα, το Χ.Α. έχοντας συμπληρώσει 5 ανοδικές συνεδριάσεις και έχοντας καταγράψει νέα υψηλά 13 ετών σήμερα μπορεί να κινηθεί υψηλότερα, παρά τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που μπορούν να εκδηλωθούν, σημειώνουν αναλυτές.
Παράλληλα ξεκινάει η περίοδος δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2024, αν και ακόμα δεν έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2023 όλες οι εισηγμένες.
Η Μυτιληναίος δημοσιεύει αύριο, ενώ η Σαράντης δημοσίευσε πωλήσεις αυξημένες κατά 29,7% και κέρδη προ φόρων και τόκων 13,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 54,7%. Η ενοποίηση της Stella Pack αύξησε σημαντικά τα μεγέθη του ομίλου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Ideal καθώς σήμερα η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές για τη συμφωνία πώλησης της Astir Vitogiannis και η αγορά περιμένει ότι θα ανακοινώσει επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές φαίνονται έτοιμες να επεκτείνουν την ανοδική τους πορεία, καθώς τα στοιχήματα των επενδυτών στρέφονται και πάλι υπέρ της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Piraeus Securities
Η θετική επενδυτική ψυχολογία θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει την αγορά.

Beta
Οι θετικές δονήσεις από το εξωτερικό θα διατηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση παρά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Κύκλος 
Η εκρηκτική άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων έφερε ένα νέο ρεκόρ με υψηλά 13 ετών. Ο Γ.∆. υπερπήδησε το αμέσως προηγούμενο των 1434-1437 μονάδων της 4ης Μαρτίου, που αποτελεί πλέον την πλησιέστερη στήριξη. Η κίνηση του Γ.∆. γίνεται πλέον σε αχαρτογράφητα ύδατα και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να ανιχνευθούν πλησιέστερες αντιστάσεις.

Depolas

Νέο υψηλότερο κλείσιμο πραγματοποίησε χθες ο ΓΔΧΑ και μάλιστα με τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών των προηγούμενων κερδοφόρων συνεδριάσεων, αν και αυτό δεν κατατάσσεται απαραίτητα στα θετικά. Ομοίως θετική ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη με υποστήριξη από Τα μεγέθη υπηρεσιών και μεταποίησης PMΙ, τα οποία κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις στο σύνολό τους. Στον αντίποδα, χειρότερα των εκτιμήσεων καταγράφηκαν τα αντίστοιχα μεγέθη στις ΗΠΑ, αλλά η αγορά εξέλαβε αυτό ως θετικό, καθώς διατηρεί τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων. Κατά την εκτίμησή μας, η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα των μεγάλων της τεχνολογίας, τα οποία ενδεχομένως να προσδιορίσουν και την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση. Στο εσωτερικό, οι επόμενες συνεδριάσεις θα κριθούν κυρίως από τους διεθνείς δείκτες, αλλά υποστηρικτικά λειτουργούν και τα προσδοκώμενα μερίσματα, η υπολογισμένη (τρέχουσες τιμές) απόδοση των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Απριλίου στη Γερμανία, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις  ενυπόθηκων δανείων καθώς και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών μεγεθών στις ΗΠΑ.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1308 μονάδες. Σημεία στήριξης 1408 και 1430 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1459 και 1479 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης