Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conversation (ΜΜΕ Αυστραλίας): Ανοησία ότι η Δύση δίνοντας 61 δισεκ. στην Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τη Ρωσία

Conversation (ΜΜΕ Αυστραλίας): Ανοησία ότι η Δύση δίνοντας 61 δισεκ. στην Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τη Ρωσία
Η Conversation επέστησε επίσης την προσοχή στην υστέρηση των πολεμικών βιομηχανιών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης σε σχέση με τον ρυθμό παραγωγής όπλων της Ρωσίας
Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο από την Ρωσία μετά την χορήγηση πακέτου στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ Στέφαν Βολφ σε άρθρο για την αυστραλιανή εφημερίδα Conversation.
«Θα μπορούσε αυτό το πακέτο ανακούφισης να είναι κάτι περισσότερο από την απλή καθυστέρηση του αναπόφευκτου;»
Σύμφωνα με την Conversation, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από την πολιτική βούληση των δυτικών συμμάχων του Κιέβου.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι η πολύμηνη καθυστέρηση στην ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την κατανομή των κονδυλίων υπαγορεύτηκε από εγχώριες πολιτικές εκτιμήσεις ενόψει εκλογών στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Εάν ο πρώην πρόεδρος Trump κερδίσει τον Νοέμβριο, το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας πιθανότατα θα κλείσει.
Η Conversation επέστησε επίσης την προσοχή στην υστέρηση των πολεμικών βιομηχανιών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης σε σχέση με τον ρυθμό παραγωγής όπλων της Ρωσίας.
Επιπλέον, η Ρωσία σε αυτή τη φάση διατηρεί σημαντική υπεροχή σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
«Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι προβλέψεις ότι η Ουκρανία, χάρη στην πρόσθετη υποστήριξη των ΗΠΑ, θα πετύχει στρατιωτική νίκη μέσα σε ένα χρόνο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, υπερβολική αισιοδοξία και στη χειρότερη, επικίνδυνη ανοησία», κατέληξε η Conversation.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης