Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε το πάρτι – Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και νέα υψηλά 13 ετών

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε το πάρτι – Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και νέα υψηλά 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Νέα υψηλά 13 ετών έγραψε σήμερα ο Γ.Δ. και διεύρυνε το ανοδικό σερί σε πέντε συνεδριάσεις. Επιπλέον και σήμερα όπως και χθες η δυναμική ήταν αμείωτη και στο κλείσιμο κατέγραψε νέο υψηλό ημέρας στις 1.447,82 μονάδες (+1,93%) με υψηλό τζίρο πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Εκπληκτικές οι τράπεζες, νέα υψηλά από Τιτάν και συνολικά λίγες υστέρησαν.

ΡΕΥΜΑ: Είναι εξοργιστικό να διαβάζεις για «καπέλο» στην τιμή του ρεύματος. Δηλαδή να πληρώνει ο καταναλωτής τις κλοπές άλλων και την ανικανότητα των υπευθύνων να τους εντοπίσουν και να τους βάλουν να πληρώσουν. Δυστυχώς αυτή η χώρα με κάθε τρόπο σε κάνει να πιστεύεις ότι οι λαμογιές μένουν ατιμώρητες με κρατική σφραγίδα.

FTSE 25: Πλησιάζουμε στο τέλος του Απρίλη και κορυφώνεται η αγωνία για τις αλλαγές. Αν σήμερα είχαμε τις αλλαγές με βάση το σημερινό κλείσιμο, εκτός θα έμεναν Quest και ΕΥΔΑΠ γιατί έχουν πέσει στην κατάταξη και ίσως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ λόγω διασποράς. Αυτά με βάση τις δικές μας εκτιμήσεις και πως βλέπουμε εμείς τα κριτήρια. Όμως το βασικό είναι ότι οι αλλαγές θα γίνουν με μέση κεφαλαιοποίηση μήνα, άρα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και έχουμε ακόμα δρόμο.

ΤΙΤΑΝ: Νέα ιστορικά υψηλά. Σημειώνουμε ξανά πως εμείς κοιτάμε τη μετοχή, από την εισαγωγή ως Titan International και όχι ως συνέχεια της Τιτάν άρα ίδιο γράφημα. Έφυγε η μία, ήρθε η άλλη και άρα έχουμε νέα εισαγωγή. Στα 28,35 ευρώ και στο +4,61%. Στην τελευταία μας αξιολόγηση ήταν στις επιλογές με τιμή τότε 16,56 ευρώ. Η άνοδος είναι τεράστια και φυσικά η στήλη είναι πλήρως ικανοποιημένη από την πορεία της. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, να κερδίσουν και οι επόμενοι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η πρώτη που έγραψε νέα πολυετή υψηλά από τις συστημικές ήταν η Eurobank, η οποία έκλεισε στα 1,9845 ευρώ με άνοδο 3,36%. Στο κλείσιμο ακολούθησε και η Εθνική με τιμή 7,5120 ευρώ και άνοδο 3,99%. Με ισχυρή άνοδο και οι άλλες δύο αλλά χωρίς νέα υψηλά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατό come back από τη μετοχή και έχει ενισχυθεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα έκλεισε με άνοδο 2,54% και στα 38,80 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κοιτάνε κάποιοι τα δημοσιευμένα μεγέθη και σου λένε πτώση. Τα έχουμε γράψει τόσες φορές τα έκτακτα που είχε πέρυσι. Η μετοχή σήμερα έπρεπε να μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση με τα κέρδη που έβγαλε, αλλά πάλι υστέρησε και είχε άνοδο μόλις 1,50%. Με p/e 10 φορές βρε παιδιά; Πάμε καλά; Και παρά τις τόσες επενδύσεις να έχει ελάχιστη μόχλευση;

REAL CONS.: Η καθαρή κερδοφορία είναι φτωχή. Σχεδόν 2,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη και πάνω από 82 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Αν τη συγκρίνουμε με άλλες του κλάδου, αδικούνται παράφορα. Πόσο δηλαδή πρέπει να πάει η Performance; Γράφει στον ισολογισμό πως έχει συμφωνήσει εξαγορά υπόλοιπου ποσοστού με τίμημα 8 φορές τα EBITDA και η ίδια διαπραγματεύεται 16,5 φορές τα EBITDA της. Δυνατή κίνηση στη μετοχή καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν το μέλλον και περιμένουν ειδήσεις. Στα 3,89 ευρώ και στο +5,71%.

IDEAL: Με καλή άνοδο 2% η μετοχή μετά και το deal το οποίο θα δώσει αρκετά έκτακτα κέρδη στον ισολογισμό του 2024. Αύριο έχει ενημέρωση η διοίκηση. Για να δούμε αν μέρος της μεγάλης πλέον ρευστότητας θα πάει και στους μετόχους.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ: Βελτιωμένα τα μεγέθη, αλλά η καθαρή κερδοφορία είναι μόλις 384 χιλ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Μεταξύ των μετοχών που είχαν σημαντική άνοδο. Στα 2,80 ευρώ και στο +5,66%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Δυνατή κίνηση και αυτή από τα χαμηλά της. Σήμερα στο +3,36% και στα 1,17 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης