Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ με νομοθετική ρύθμιση

Χατζηδάκης: Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ με νομοθετική ρύθμιση
Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση
Προ των πυλών είναι η νομοθετική ρύθμιση που δρομολογεί η κυβέρνηση για να μειωθούν κατά 50% οι χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω POS για ποσά έως 10 ευρώ.
Η νομοθετική ρύθμιση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης , μιλώντας στον ΣΚΑΙ, θα κατατεθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ή το αργότερο την επομένη στη Βουλή.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων, αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.
Έκανε λόγο για δίκαιες αντιδράσεις των επαγγελματιών από διαφόρους κλάδους, περίπτερα, τα ταξί κ.λπ., διότι επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ.
Εξήγησε ότι οι προμήθειες αυτές θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), ενώ οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αφορά το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας , αλλά θα μπει πλαφόν 0,5% για συναλλαγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων (μίνι μάρκετ, περίπτερα, ταξί κ.λπ.).

Για φορολογικές δηλώσεις

Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και η προθεσμία θα «τρέχει» έως τις 31 Ιουλίου, ενώ δεν θα δοθεί άλλη παράταση, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης