Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Θρίλερ με την επίσκεψη Erdogan στην Ουάσινγκτον - Τι απαντά η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Τουρκία: Θρίλερ με την επίσκεψη Erdogan στην Ουάσινγκτον - Τι απαντά η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα
H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανταπαντά ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο
Σε διπλωματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Erdogan στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.
Μετά την είδηση περί ακύρωσης της επίσκεψης από την τουρκική αντιπολιτευτική ιστοσελίδα ODA TV, σήμερα Δευτέρα, οι διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ στην Τουρκία, αλλά και το State Department δέχτηκαν σωρεία ερωτήσεων από δημοσιογραφικούς οργανισμούς με την απάντηση ωστόσο να παραμένει: «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Πάντως, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανταπαντά ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε στις τουρκικές αρχές για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο», ανέφερε η απάντηση προς την VOA Turkish. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδιά μας να έχουμε επαφές υψηλού επιπέδου με κάθε ευκαιρία», συνέχισε.

State Department

Αντίστοιχα, το State Department απαντώντας σε ίδια ερώτηση της VOA Turkish την παρότρυνε να επικοινωνήσουν με την τουρκική κυβέρνηση για πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια Τούρκων αξιωματούχων.
Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός Διοικητικών Υποθέσεων και υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων John Bass είχε την περασμένη εβδομάδα επαφές στην Άγκυρα και, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης εξετάστηκαν οι προετοιμασίες για την επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 9 Μαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης