Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ - Έως 10/5 οι απαντήσεις των φορέων

Αυγενάκης: Σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ - Έως 10/5 οι απαντήσεις των φορέων
Πρόθεση του Λ. Αυγενάκη είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν προστεθεί ακόμα 8 Διεπαγγελματικές στις υπάρχουσες 8, μεταξύ των οποίων να είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ
Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης.
Στην κατεύθυνση αυτή, δόθηκε περιθώριο στον κάθε φορέα για να εκδηλώσει τις προθέσεις του για συμμετοχή ή όχι στην Διεπαγγελματική, έως τις 10 Μαΐου.
Σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και θεσμικών φορέων της Κρήτης, στο περιθώριο του 3ου Κρητικού Forum, οι συμμετέχοντες τόνισαν πως πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και να δημιουργηθεί Διεπαγγελματική σε ένα προϊόν που είναι μοναδικό σε ποιότητα και χαρακτηρίζει την Κρήτη.
Ο κ. Αυγενάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγών ήταν σαφής: «δεν με ενδιαφέρουν οι παλαιότερες εντάσεις και διαφορές. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσουμε και να προστατεύσουμε ένα μοναδικό προϊόν, όπως η κρητική γραβιέρα, αλλά και το γάλα από το οποίο παράγεται». Ο ίδιος τους κάλεσε να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ τους, με στόχο την καλύτερη προώθηση του προϊόντος που παράγουν
Πρόθεση του υπουργού είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν προστεθεί ακόμα 8 Διεπαγγελματικές στις υπάρχουσες οκτώ και μια εξ αυτών, όπως είπε, να είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικού Κρήτης Στ.Τζεδάκης, ο Πρόεδρος ΕΔΟΤΟΚΚ Γ. Φασουλάς, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων Γ. Βερυκάκης, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου Γ. Μανουσάκης, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρ. Παπαδάκης,
ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου Γ.Γλετζάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης (με τηλεδιάσκεψη) Σπ. Μπαλαντίνος, η Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Ειρ. Χουδετσανάκη, ο  Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ Μ. Χιλετζάκης, ο Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Ιδ. Μαρκάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκ. Καλαμπόκης, το μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών Μ. Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μ. Αλιφιεράκης, ο Ν. Ηλιάκης Εκπρόσωπος Πρόεδρου Επιμελητηρίου Χανίων, ο Γ. Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ο Πατεράκης Εμμανουήλ, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Έλεγχοι στην αγορά

Ο κ. Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραγωγού είπε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχισθούν.
«Θα γίνουν χειρουργικές παρεμβάσεις και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί στα προϊόντα ΠΟΠ», όπως ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης