Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έθεσε σε ψηφοφορία σχέδια για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έθεσε σε ψηφοφορία σχέδια για τη βοήθεια προς την Ουκρανία
Η τελική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων βοήθειας για την Ουκρανία και άλλους συμμάχους.
«Αυτό δεν είναι ένα τέλειο νομοσχέδιο, ούτε το είδος του νομοσχεδίου που θα είχαμε γράψει εάν οι Ρεπουμπλικάνοι έλεγχαν τη Βουλή, τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο.
Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό προϊόν υπό τις τρέχουσες συνθήκες» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Η τελική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.
Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα πάει στη Γερουσία για έγκριση. Κατά τη διαδικαστική ψηφοφορία, τα νομοσχέδια έλαβαν 316 ψήφους, ενώ 94 βουλευτές ψήφισαν κατά.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αντί να ακολουθήσει τη Γερουσία για την έγκριση του συνολικού αιτήματος 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, δημοσίευσε τρία ξεχωριστά νομοσχέδια βοήθειας για το Ισραήλ, την Ουκρανία και τους συμμάχους στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν στο Κίεβο, τα 23,2 δισεκατομμύρια προτείνονται να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία, ενώ 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης