Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας - William Burns (CIA): Η Ουκρανία θα καταρρεύσει το 2024 – GUR: Σαρωτική επίθεση Ρώσων από Ιούνιο

Παραδοχή ήττας - William Burns (CIA): Η Ουκρανία θα καταρρεύσει το 2024 – GUR: Σαρωτική επίθεση Ρώσων από Ιούνιο
William Burns (Επικεφαλής CIA): Η Ουκρανία θα ηττηθεί έως το τέλος του 2024 και θα υπογράψει συνθήκη ειρήνης με Ρωσικούς όρους - Budanov (GUR) στην Washington Post: Αρχές Ιουνίου οι Ρώσοι ετοιμάζουν σαρωτική αντεπίθεση με στόχο πλήρη κατάληψη των περιφερειών Donetsk, Luhansk
(upd 40) Όταν ο William Burns ο σημερινός επικεφαλής της CIA των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η Ουκρανία θα καταρρεύσει τους επόμενους μήνες, οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Όταν ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου σαρωτική επίθεση σε Luhansk και Donetsk και ίσως Kharkiv οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Είναι προφανές ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της αβύσσου και θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει άνευ όρων με τους Ρώσους…
Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το πακέτο των 61 δισ.δολαρίων στις 20/4.
Και ενώ η Ουκρανία είναι λίγο πριν την αναγνώριση της ήττας της… η Εσθονία, το μικρό της Βαλτικής προειδοποιεί θα επιτεθούμε στην Ρωσία…
Η Εσθονία για την ιστορία δεν έχει πάνω από 50.000 στρατιώτες και προφανώς φαντασιώνεται ότι θα κερδίσει τους Ρώσους με 1.250.000 στρατιώτες πλήρως ετοιμοπόλεμους…
Ευτυχώς που υπάρχει και η Εσθονία και έχει χιούμορ.

Νέες εκρήξεις σε Οδησσό και Dnepropetrovsk – Οι ρώσοι διαλύουν Ουκρανικές υποδομές

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό και το Dnepropetrovsk εν μέσω αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία, αναφέρει το κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.
«Οι ήχοι των εκρήξεων ακούγονται στην Οδησσό, αναφέρουν οι ανταποκριτές του Public».
Επιπλέον, δύο σειρές εκρήξεων σημειώθηκαν στο Dnepropetrovsk.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.

Θανάσιμη εμπλοκή ΝΑΤΟ: Στέλνει όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Κλιμακώνει επικίνδυνα το ΝΑΤΟ καθώς προσανατολίζεται να στείλει όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg.
«Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πολλές πιεστικές ανάγκες της Ουκρανίας, όπως βλήματα των 155 χιλιοστών, δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας από το Συμβούλιο Ουκρανίας-ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ πιστεύει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους» εντός της Ρωσίας, δήλωσε ο Stoltenberg.
Επίσης οι χώρες του  ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα 19/4 να εφοδιάσουν με πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Stoltenberg, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας με τον Zelensky.
«Εκτός από τα συστήματα Patriot, υπάρχουν και άλλα όπλα που μπορούν να παρέχουν οι σύμμαχοι, όπως το (γαλλικό σύστημα) SAMP/T και πολλά άλλα. Εκείνοι που δεν έχουν διαθέσιμα συστήματα δεσμεύτηκαν να παράσχουν οικονομική υποστήριξη ώστε να αγοραστούν για την Ουκρανία», είπε ο Stoltenberg, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ο Zelensky είχε ζητήσει αυτή τη συνεδρίαση, που διεξήχθη διαδικτυακά, επειδή η χώρα του αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πυρομαχικά αφού η ζωτικής σημασίας βοήθεια από τις ΗΠΑ έχει μπλοκαριστεί εδώ και μήνες από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο και η ΕΕ δυσκολεύεται να παραδώσει εγκαίρως νέα όπλα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία δεσμεύτηκε να εφοδιάσει το Κίεβο με μια τρίτη συστοιχία Patriot από τα αποθέματά της.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων Patriοt ενώ στην Ευρώπη τέτοιες συστοιχίες διαθέτουν η Ισπανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες.

Zelensky: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποφασίσει εάν η συμμαχία με την Ουκρανία είναι πραγματική

«Ο ουρανός μας πρέπει να γίνει ξανά ασφαλής», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ.
«Εξαρτάται πλήρως από την επιλογή σας.
Επιλογή εάν η ζωή είναι πράγματι εξίσου πολύτιμη παντού. Επιλογή εάν έχετε ίση στάση απέναντι σε όλους τους εταίρους.
Επιλογή εάν όντως είμαστε σύμμαχοι», είπε σε δραματικούς τόνους.
Δίνοντας μια ζοφερή εικόνα της ικανότητας των δυνάμεών του να συγκρατούν τις ρωσικές επιθέσεις στο έδαφος και από αέρος, ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να αμυνθεί χωρίς τη δυτική υποστήριξη.
«Είναι προφανές ότι τώρα, ενώ η Ρωσία έχει αεροπορικό πλεονέκτημα και μπορεί να βασιστεί στον τρόμο με drone και πυραύλους,οι δυνατότητές μας στο έδαφος, δυστυχώς, είναι περιορισμένες», πρόσθεσε.
Ο Zelensky χαρακτήρισε την ψηφοφορία του Σαββάτου (20/4/2024) στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το αν θα ξεκλειδωθεί ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως «ζωτικής σημασίας απόφαση».

William Burns (Επικεφαλής CIA): Η Ουκρανία θα ηττηθεί έως το τέλος του 2024 και θα υπογράψει συνθήκη ειρήνης με Ρωσικούς όρους

Η Ουκρανία θα υποστεί ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2024, δήλωσε ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns.
«Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να ηττηθούν οι Ουκρανοί μέχρι το τέλος του 2024, ή τουλάχιστον ο Ρώσος πρόεδρος Puin να είναι σε θέση να υπαγορεύσει ουσιαστικά τους όρους μιας ειρηνευτικής διευθέτησης με όρους Ρωσίας», είπε ο William Burns σε εκδήλωση στο Κέντρο George W. Bush (που πήρε το όνομά του από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush).
Από αυτή την άποψη, κάλεσε τους βουλευτές των ΗΠΑ να εγκρίνουν ένα νομοσχέδιο για πρόσθετη χρηματοδότηση, το οποίο θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της Ουκρανίας.
Διαφορετικά, προειδοποίησε ο επικεφαλής της CIA William Burns, «η εικόνα θα είναι πολύ πιο τρομερή».

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καμία διακοπή στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ακόμα και με διαπραγματεύσεις

Ακόμα και εάν πάμε σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του στο μέτωπο
τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος διεμήνυσε πως η Ρωσία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο καθεστώς του Κιέβου.
«Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά, σε αντίθεση με ότι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, δεν θα κάνουμε παύσεις στις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί» υποστήριξε μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sputnik, Moscow Speaks. και Komsomolskaya Pravda» ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Όπως είπε ο Lavrov, στη Ρωσία υπάρχει η πεποίθηση ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο καθεστώς του Κιέβου όσον αφορά ενδεχόμενες συνομιλίες.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η ειρηνευτική «φόρμουλα» του Ουκρανού προέδρου, πρέπει να απορριφθεί ως βάση για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Αυτό που είναι απαραίτητο, είναι να συζητηθεί η βάση πάνω στην οποία η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουμε με τη φόρμουλα Zelensky, πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη εντελώς...
Αν θέλουν, όπως είπε ο πρόεδρος, ας συζητήσουμε τα θεμέλια στα οποία είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε» τόνισε ο Lavrov, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία σέβεται τη θέση της Κίνας, οι εκπρόσωποι της οποίας τάχθηκαν υπέρ της σύγκλησης μιας διάσκεψης αποδεκτής από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
O Lavrov υπογράμμισε πως υπάρχει μια νέα πραγματικότητα μετά την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών στη Ρωσία, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους, ενώ τόνισε ότι η Ελβετία, η οποία έχει μετατραπεί από μια ουδέτερη χώρα σε μια χώρα «ανοιχτά εχθρική», δεν είναι κατάλληλη για διαπραγματεύσεις για την ουκρανική σύγκρουση.

McGregor (Αμερικάνος συνταγματάρχης): O Zelensky θα δραπετεύσει, κοντά στην κατάρρευση οι Ουκρανοί

Την εκτίμηση ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα αναγκαστεί να δραπετεύσει από την Ουκρανία, γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύει να τον δολοφονήσουν διατύπωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Υποθέτω ότι ο Zelensky θα μπει στο αεροπλάνο και θα πετάξει μακριά, ειδάλλως, νομίζω ότι έχει όλες τις πιθανότητες να πυροβοληθεί, πιθανότατα από σε μια επιχείρηση οργανωμένη από τους δικούς του ανθρώπους» υποστήριξε ο McGregor.
Ο Αμερικάνος συνταγματάρχης εκτιμά ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού όπως λέει, δεν έχει πλέον με τι να πολεμήσει.
«Μετά την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ρωσία θα αποφασίσει ποια μορφή θα έχει η Ουκρανία» τόνισε ο McGregor.

Μedvedev (Πρώην πρόεδρος Ρωσίας): Η Δύση θέλει να δολοφονήσει τον Zelensky για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Την είδηση περί σχεδίου δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και τη σύλληψη ενός υπόπτου στην Πολωνία σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτιμά ότι η Δύση έχει αποφασίσει να εξοντώσει τον Ουκρανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει «πολλούς λόγους να ανησυχεί σοβαρά».
«Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη απόδειξη ότι η Δύση αποφάσισε να τον σκοτώσει», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Budanov (GUR) στην Washington Post: Αρχές Ιουνίου οι Ρώσοι ετοιμάζουν σαρωτική αντεπίθεση με στόχο πλήρη κατάληψη των περιφερειών Donetsk, Luhansk

Ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov τόνισε ότι η ρωσική επιθετική προσπάθεια που προέβλεπαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Ιούνιο του 2024.
Ο Budanov δήλωσε σε άρθρο της 17 Απριλίου στην Washington Post ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μια «μεγάλη επίθεση τον Ιούνιο του 2024 με στόχο την κατάληψη όλων των περιφερειών Luhansk και Donetsk.
Ο ω δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επιτύχουν κέρδη στο πεδίο της μάχης καθ' όλη τη διάρκεια του 2024 ως μέρος των προσπαθειών να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων της Δύσης.
Ο Kyrylo Budanov είχε προβλέψει προηγουμένως ότι μια μελλοντική μεγάλη ρωσική επίθεση θα ξεκινούσε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου 2024, και είναι αξιοσημείωτο ότι ο Budanov έχει τώρα περιορίσει την πρόβλεψή του στον Ιούνιο και εντόπισε τον πιθανό στόχο της ρωσικής επίθεσης.
Προηγούμενες μεγάλες ρωσικές επιθετικές προσπάθειες είχαν ομοίως στόχο την κατάληψη των υπόλοιπων περιφερειών του Luhansk και Donetsk.
Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, προειδοποίησαν πρόσφατα για την απειλή μιας πιθανής μελλοντικής ρωσικής χερσαίας επίθεσης με στόχο την πόλη του Kharkiv.
Οι Ουκρανοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η βοήθεια των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί έναντι πιθανών μελλοντικών ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2024.
Το αμερικανικό ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι οι τρέχουσες ελλείψεις πυροβολικού και αεράμυνας της Ουκρανίας που προκύπτουν από την έλλειψη βοήθειας των ΗΠΑ επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να κάνουν τακτικές προόδους και ότι οι μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πολύ μεγάλα κέρδη εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να μην υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε επίσης στις 17 Απριλίου ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις συνεχίζοντας τα χτυπήματα εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας.
Ο Budanov δήλωσε στην Washington Post ότι το GUR σχεδιάζει να χτυπήσει τη ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση (DIB) και κρίσιμους στρατιωτικούς στόχους, όπως αεροδρόμια και θέσεις διοίκησης και ελέγχου, ως απάντηση στην προβλεπόμενη επίθεση της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2024.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε ότι αυτά τα χτυπήματα έχουν σκοπό να δείξουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν μπορεί «να προστατεύσει τον ρωσικό πληθυσμό από τον πόλεμο».

Scott Ritter (πρώην CIA): O Ουκρανικός στρατός υποχωρεί και παραδίδει εδάφη μετά τους βομβαρδισμούς από τους Ρώσους

Ο ρωσικός στρατός χτυπά τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με βόμβες ολίσθησης, με αποτέλεσμα ο ουκρανικός στρατός να αναγκάζεται να εγκαταλείψει θέσεις και να υποχωρήσει, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού.
«Όλοι ήδη παραδέχονται ότι η ρωσική αεροπορία απλά φθάνει, ρίχνει αυτές τις κατευθυνόμενες βόμβες έξω από το βεληνεκές της ουκρανικής αεράμυνας, με αποτέλεσμα ολόκληρο το προσωπικό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να σκοτώνεται.
Οι βόμβες πετάνε ξανά στις οχυρωμένες περιοχές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και καταστρέφουν τα πάντα.
Στη συνέχεια οι Ρώσοι προχωρούν ξανά», είπε ο Scott Ritter.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί έως ότου οι αρχές του Κιέβου συνέλθουν και συνθηκολογήσουν προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στον Ουκρανικό στρατό και δεν μπορούν να αναχαιτιστούν.

Economist: Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν εύκολα τις θέσεις των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός φτάνει εύκολα στις θέσεις του ουκρανικού στρατού, καθώς οι Ουρανοί στρατιώτες δεν είναι σε θέση να αντεπιτεθούν επισημαίνει δημοσίευμα του Εconomist.
«Δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν έχει τα μέσα για να σταματήσει την προέλαση του πεζικού, ο ρωσικός στρατός μπορεί τώρα να πλησιάσει εύκολα τις θέσεις του» υποστηρίζει ο Economist, επισημαίνοντας πως οι Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν σωστές γραμμές άμυνας.
«Αλλά και αυτές οι προσπάθειες μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικές καθώς ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να χτυπά και να προελαύνει» τονίζει το δημοσίευμα.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Ο Zelensky καταστρέφει μια γενιά αντρών για χάρη των Αμερικάνων

Δριμεία επίθεση στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky για τις επιλογές και τις πολιτικές του αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο με τη Ρωσία εξαπολύει ο Γερμανός επιχειρηματίας, Kim Dotcom.
Όπως λέει ο Ουκρανός πρόεδρος κατέστρεψε τη χώρα του και κατέστρεψε μια ολόκληρη γενιά ανδρών για χάρη των Αμερικανών.
«Ο κωμικός που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία με την υπόσχεση της ειρήνης κατέστρεψε τη χώρα του και κατέστρεψε μια γενιά ανδρών ξεκινώντας έναν πόλεμο με τη Ρωσία για χάρη των Αμερικανών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Dotcom.
«Τώρα ο Zelensky κλαίει γιατί η υπόσχεση των ΗΠΑ για «αταλάντευτη υποστήριξη» δεν αξίζει τίποτα» τόνισε ο Γερμανός επιχειρηματίας, ο οποίος εφιστά την προσοχή στην τεταμένη κατάσταση γύρω από το νησί της Ταϊβάν, στέλνοντας ένα μήνυμα στην τοπική κυβέρνηση: «προσοχή», αναφερόμενος στη στενή στρατιωτική συνεργασία της με την Ουάσιγκτον, την οποία το Πεκίνο καταδικάζει έντονα.

Trump: Ευρώπη προχώρα και … πλήρωνε την Ουκρανία – Έχουμε δώσει 100 δισ περισσότερα…

Να προχωρήσει και να αρχίσει να πληρώνει περισσότερα για την Ουκρανία καλεί την Ευρώπη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, Donald Trump, τη στιγμή που ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Anthony Blinken κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα τη νέα βοήθεια των 60 δις δολαρίων γιατί, όπως είπε, αν καθυστερήσει, μπορεί να είναι πολύ αργά… για τους Ουκρανούς
Σε ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social ο Trump κάλεσε την Ευρώπη να «κινηθεί» και την επέκρινε ότι ξοδεύει λιγότερα για βοήθεια στην Ουκρανία από την Ουάσιγκτον.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ έδωσαν στο Κίεβο «100 δισεκατομμύρια δολάρια» περισσότερα από την Ευρώπη.
«Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα χρήματα που δίνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν μια χώρα σε απελπιστική ανάγκη;
Από κάθε άποψη, η επιβίωση της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι πολύ πιο σημαντική για την Ευρώπη παρά για εμάς, αλλά είναι σημαντική και για εμάς!
Προχώρα, Ευρώπη!» ανέφερε στην ανάρτηση του ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως αν ήταν σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ, η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας «δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ».
«Αν και αυτό είναι ένα πλήρες χάος που προκαλείται από τον...Joe Biden και τους ανίκανους Δημοκρατικούς, αν ήμουν Πρόεδρος, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ!» υποστήριξε ο Trump.

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα νομοσχέδια για τη βοήθεια των 61 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έθεσε σε ψηφοφορία τα σχέδια για τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Eνέκρινε την ψήφιση νομοσχεδίων βοήθειας προς την Ουκρανία και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.
Η τελική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (20/4/2024) και μετά το πακέτο των 95 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 61 δισ. δολάρια προορίζονται για το Κίεβο, θα πάει στη Γερουσία για έγκριση.
Κατά τη διαδικαστική ψηφοφορία, τα νομοσχέδια έλαβαν 316 ψήφους, με 94 βουλευτές να τα καταψηφίζουν.
Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για τα νομοσχέδια και κάλεσε το Κογκρέσο να τα εγκρίνει το συντομότερο δυνατό.

Martin Herem (Διοικητής Αμυντικών Δυνάμεων Εσθονίας): Θα χτυπήσουμε την Ρωσία

Η Εσθονία θα «χτυπήσει» τη Ρωσία σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, δήλωσε ο διοικητής των αμυντικών δυνάμεων της Εσθονίας, Martin Herem τονίζει το μέσο ενημέρωσης ERR.ee.
«Θα συντρίψουμε όλους όσους προσπαθούν να μας χτυπήσουν από απόσταση 50 ή 100 χιλιομέτρων, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία, θα τους καταστρέψουμε όχι στο Rakvere ή στο Narva, αλλά στο Ivangorod, το Pechory ή κάπου εκεί», είπε ο Εσθονός στρατηγός.
Ο Martin Herem εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Εσθονία θα κερδίσει στρατιωτικά», αλλά το ερώτημα είναι πόσο «άσχημη» θα είναι αυτή η νίκη.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών σχεδίων προς άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Baltnews (ΜΜΕ Εσθονίας): Η Ρωσία είναι 15 φορές ισχυρότερη στρατιωτικά στο Ουκρανικό μέτωπο

Ο επικεφαλής της εσθονικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις εξωτερικές υποθέσεις, Marko Mihkelson, δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι 15 φορές μεγαλύτερες και ισχυρότερες από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε έναν από τους πιο «καυτούς» τομείς του μετώπου, αναφέρει το εσθονικό μέσο ενημέρωσης Baltnews.
«Ο εχθρός υπερτερεί αριθμητικά 15 φορές...
Υπάρχει επίσης μια τοποθεσία όπου οι ουκρανικές μονάδες μπορούν να ρίξουν ένα βλήμα εναντίον 300 βλημάτων από τους Ρώσους», τόνισε ο Mikhkelson.
Όπως σημειώνεται, ο Mikhkelson παραδέχτηκε ότι χωρίς τη δυτική υποστήριξη, η Ουκρανία θα χάσει στο πεδίο της μάχης.

Μήνυμα Orban: Η Ουγγαρία δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία δεν θα παρέμβει στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να πάρει το μέρος ούτε της Μόσχας ούτε του Κιέβου διεμήνυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban.
«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο υπάρχει εθνική κυβέρνηση, η Ουγγαρία δεν θα παρέμβει σε καμία από τις δύο πλευρές» υποστήριξε ο Zoltan Kovacs, εκπρόσωπος του Orban.
Σε ανάρτησή του στη σελίδα X, ο Kovacs είπε επίσης ότι ο Orban πιστεύει ότι η πρώτη φάση της σύγκρουσης, η οποία περιελάμβανε προτάσεις για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, έχει τελειώσει.
Τώρα, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την αποστολή κοινής αποστολής.
Ο Orban εξέφρασε επίσης την ελπίδα για πρόωρη παύση των εχθροπραξιών και έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Οι Ρώσοι καταστρέφουν την Ουκρανία και οι αξιωματούχοι του Κιέβου είναι ανήμποροι

Οι αξιωματούχοι του Κιέβου μάταια επικοινωνούσαν ότι οι ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις «επέζησαν τον χειμώνα», δήλωσε ο Sergei Krivonos απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Ας θυμηθούμε πώς τον Φεβρουάριο του 2024 ορισμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής μας ελίτ μας είπαν με χαρά ότι επιζήσαμε και όλες οι εγκαταστάσεις ήταν άθικτες και απαραβίαστες.
Ποιος τράβηξε τη γλώσσα τους;
Λοιπόν, ειλικρινά.
Η γλώσσα τους είναι απλά μπροστά από τον νου τους:
«Βιάστηκαν δεν έχουν καθόλου μυαλό».
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, η δύσκολη κατάσταση με την αεράμυνα της Ουκρανίας έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του γεγονότος ότι η ηγεσία της χώρας έδωσε ελάχιστη προσοχή σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια.
Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας στις 10 Οκτωβρίου 2022, καθώς και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις πίσω από τις οποίες βρίσκονταν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.
Οι αεροδιαστημικές δυνάμεις και το πυροβολικό επιχειρούν σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Bloomberg: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αμυνθούν – Έρχεται ήττα λόγω έλλειψης πυρομαχικών

Η ικανότητα του ουκρανικού στρατού να κρατά τις θέσεις του και να αμύνεται ολοένα και επιδεινώνεται λόγω της έλλειψης πυρομαχικών.
Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως η Δύση ανησυχεί ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναμένουν… την ήττα τους.
«Καθώς οι προμήθειες πυρομαχικών της Ουκρανίας μειώνονται, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους συμμάχους της χώρας εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το Κίεβο μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να αμυνθεί» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην απόκρουση των επιθέσεων του ρωσικού στρατού, ενώ το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα αιτήματα τόσο του Volodymyr Zelensky όσο και άλλων Ουκρανών υπουργών για την ανάγκη προμήθειας συστημάτων αεράμυνας, οβίδων και πυρομαχικών.

Economist: Η Ουκρανία έχει τώρα Drone ικανό να φτάσει στη Σιβηρία, πετάει 3.000 χλμ

Η Ουκρανία παρέλαβε ένα μοντέλο drone με αυτονομία τριών χιλιάδων χιλιομέτρων, ικανό να φτάσει στη Σιβηρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού The Economist.
Σύμφωνα με τον Economist, το Κίεβο έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε drones μεγάλης εμβέλειας και επί του παρόντος τα παράγει ορισμένες εταιρείες.
«Το πιο προηγμένο από τα νέα μοντέλα έχει αυτονομία 3.000 χιλιομέτρων και μπορεί να φτάσει στη Σιβηρία», υποστηρίζει ο Economist.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά τις κεντρικές και παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας , ενώ πραγματοποιούν και χτυπήματα από drones.
Αυτή την εβδομάδα, συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων στη Μορδοβία και το Ταταρστάν.
Η Ρωσία δεν θα σχολιάσει αναφορές ότι η Ουκρανία έχει drones με βεληνεκές έως και 3.000 χιλιόμετρα, καθώς τέτοιες «καινοτομίες» παρακολουθούνται από τον ρωσικό στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Βρέθηκε νεκρός στο Donetsk ο ανταποκριτής του Sputnik, Russell Bentley

Ο ανταποκριτής Russell Bentley, ο οποίος συνεργαζόταν με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, βρέθηκε νεκρός στο Donetsk, δήλωσε η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT.
«Ο Russell Bentley, γνωστός και ως Texas, ένας πραγματικός Αμερικανός, πέθανε στο Donetsk.
Στις 12 Απριλίου, το Sputnik είχε αναφέρει την εξαφάνιση του ανταποκριτή του.
Να σημειωθεί ότι ο Bentley έχει και ρωσική υπηκοότητα.
Όπως δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, ο άνδρας εθεάθη για τελευταία φορά στις 8 Απριλίου.
Το 2014, ο Russell Bentley εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή του DPR υπό το διακριτικό κλήσης Texas.
«Το Donetsk είναι το σπίτι μου και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου εδώ», δήλωνε ο Αμερικανός ανταποκριτής.
Εξήγησε ότι αναγκάστηκε να έρθει στο Donbass από τις ΗΠΑ, καθώς έμεινε έκπληκτος από το θάρρος και την αντοχή των κατοίκων της περιοχής.
Ο ανταποκριτής έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο Bentley ήταν 64 ετών.

Σκοτώθηκε και ο πολεμικός ανταποκριτής της Izvestia

Η Izvestia ανακοίνωσε τον θάνατο του πολεμικού ανταποκριτή της στην Ουκρανία, Semyon Eremin.
Ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Izvestia.
Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος εργαζόταν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης από τον Φεβρουάριο του 2022.
Η τελευταία του ανταπόκριση εστάλη πριν από δύο μέρες.

Ένας άμαχος νεκρός και δύο τραυματίες από ουκρανική επίθεση στο Donetsk

Ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν την Παρασκευή (19/4/2024) στο Donetsk ως αποτέλεσμα επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων, έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας Denis Pushilin.
«Ένας πολίτης σκοτώθηκε, άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα ως αποτέλεσμα εχθρικής επίθεσης στην περιοχή Petrovsky του Donetsk.
Η επίθεση των ουκρανών σημειώθηκε με εκρηκτικά που ερρίφθησαν από drone», είπε ο Pushilin.
Η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία.

Το ρωσικό φλογοβόλο Solntsepek διασώθηκε παρά το τεχνικό πρόβλημα και λόγω του ηλεκτρονικού πολέμου Volnorez

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV επιτέθηκαν στο ρωσικό βαρύ φλογοβόλο σύστημα Solntsepek που έμεινε λόγω βλάβης στο πεδίο όλη τη νύχτα, αλλά δεν μπόρεσαν να το χτυπήσουν λόγω του κινητού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Volnorez που ήταν εγκατεστημένο σε αυτό.
«Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου έσωσε εξοπλισμό.
Συνέβη για κάποιο λόγο, προφανώς λόγω δυσλειτουργίας, οι στρατιώτες άφησαν το Solntsepek αλλά το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που λειτουργεί αυτόματα… ήταν ακόμα σε θέση να το προστατεύσει το «Solntsepek» και 5 ή 6 από τα Ουκρανικά drones που ήταν από πάνω του δεν μπορούσαν να το χτυπήσουν».
Οι Ρώσοι κατάφεραν να πάρουν πίσω το Solntsepek, επισκευάστηκε, και είναι ξανά σε λειτουργία.
Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Volnorez παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ Army-2023. Κατασκευάζεται με τη μορφή ενός μικρού μεγέθους (μήκος - 484 χιλιοστά, βάρος - 13 κιλά) κώνου, ο οποίος είναι εγκατεστημένος με μαγνητικό Velcro σε οποιοδήποτε στρατιωτικό όχημα (τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, σκάφη κ.λπ.) και πολιτικό εξοπλισμό.
Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του συγκροτήματος είναι η σπονδυλωτότητά του - ο «Κυματοθραύστης» όπως τον λένε περιέχει εκείνες τις συχνότητες που είναι απαραίτητες για την καταστολή των εχθρικών drones FPV σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου σε πραγματικό χρόνο.
ar_mrl_tos-1a_p05_1.jpg

Τα Ρωσικά χτυπήματα διαλύουν την ήδη καταρρέουσα Ουκρανική αεράμυνα

Τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας δεν αφήνουν ον ουκρανικό στρατό να πάρει ανάσες στις πίσω περιοχές.
Η εξαντλημένη ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί πλέον να αποκρούσει αποτελεσματικά τα συνεχή συνδυασμένα πλήγματα.
Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να κατηγορήσει τους Ρώσους για επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις, η αλήθεια είναι όλο και πιο δύσκολο να κρυφτεί.
Το βράδυ της 18ης Απριλίου, νέο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Kharkiv και του Κιέβου.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Vishgorod, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ο στόχος της επίθεσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. αλλά η πόλη φιλοξενεί μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Ενώ το Κίεβο απειλεί τη Ρωσία με τη συνέχιση των χερσαίων επιχειρήσεων στις παραμεθόριες περιοχές, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις συνοριακές περιοχές Kharkiv και Sumy. 
Τα ρωσικά χτυπήματα σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της Ουκρανίας ματαίωσαν τα σχέδια ουκρανικών ομάδων επίθεσης να εξαπολύσουν επιθέσεις στη ρωσική περιοχή Belgorod.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ρωσικά drones και πύραυλοι έφτασαν σε στόχους στις περιοχές της δυτικής Ουκρανίας.
Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Ivano-Frankivsk φέρεται να δέχτηκε επίθεση.
Η εγκατάσταση χρησίμευσε ως εφεδρικό αεροδρόμιο για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Κατά τη διάρκεια των μαζικών ρωσικών επιδρομών, ουκρανικά αεροσκάφη μετακινούνται εκεί από τις γειτονικές περιοχές.
Χρησιμοποιείται επίσης για επισκευή στρατιωτικών αεροσκαφών.
Περισσότερα χτυπήματα αναφέρθηκαν στην ίδια την πόλη Ivano-Frankivsk, όπου καταστράφηκε ένα σημείο προσωρινής στρατιωτικής ανάπτυξης και μια αποθήκη πυρομαχικών.
Ένα άλλο στρατιωτικό αεροδρόμιο που χτυπήθηκε φέρεται να ήταν το περιβόητο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk, το οποίο βομβαρδίζεται σε τακτική βάση για να αποτρέψει την ανάπτυξη μαχητικών F-16 του ΝΑΤΟ.
Οι ρωσικές επιθέσεις στα μετόπισθεν της Ουκρανίας συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο.
Στις 17 Απριλίου, ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό, που στεγαζόταν σε ξενοδοχείο στο Chernihiv.
Ένα άλλο χτύπημα κατέστρεψε πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες που κρύβονταν σε ένα σχολείο στην Konstantinovka στο Donetsk
Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ-Ουκρανίας επιτέθηκαν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη βόρεια Κριμαία.
Η ρωσική αεράμυνα που αναπτύσσεται εκεί υπέστη απώλειες, από τα χτυπήματα των αμερικανικών πυραύλων ATACMS, καταστράφηκε ένα σύστημα S-400
Τα πλήγματα συντονίστηκαν από αμερικανικά αναγνωριστικά UAV που εντοπίστηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο; - Προέλαση ρώσων προς Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka - Τρομερές οι Ουκρανικές απώλειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε τμήμα της ανατολικής όχθης του καναλιού Siverskyi-ανατολικά του Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 18 Απριλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν μέχρι ένα μικρό τμήμα του καναλιού Siverskyi νοτιοδυτικά του Chasiv Yar στις 17 Απριλίου.
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka. ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske. κοντά στο Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar) και το Novyi Microraion (το πιο νοτιοανατολικό Chasiv Yar). και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις ρίχνουν βόμβες ολίσθησης εναντίον ουκρανικών θέσεων και αποθηκών πυρομαχικών μέσα και γύρω από το Chasiv Yar διαλύοντας στην κυριολεξία τους Ουκρανούς.

Σφαγή Ουκρανών στο Donetsk – Έχασαν πάνω από 3.550 στρατιώτες σε 7 μέρες

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 3.550 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), τέσσερα άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή (19/4/2024).
Επίσης απέκρουσαν επτά αντεπιθέσεις από μονάδες της 46ης αεροπορικής και 10ης ορεινής ταξιαρχίας κοντά στους οικισμούς Krasnogorovka και Novomikhailovka του Donetsk», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 31 ουκρανικά πυροβόλα, μεταξύ των οποίων 14 όπλα δυτικής κατασκευής, καθώς και τέσσερις σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου Nota και Anklav και επτά αποθήκες πυρομαχικών, ανέφερε.
Τα ρωσικά στρατεύματα επίσης κατέλαβαν την κοινότητα Pervomaiskoye στην περιοχή Avdiivka.

Ασταμάτητη η προέλαση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σημαντικές τακτικές προόδους βορειοδυτικά της Avdiivka, φτάνοντας στα περίχωρα της Ocheretyne και εισέρχονταν στο Kalynove.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου τρία χιλιόμετρα κατά μήκος ενός σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τα νοτιοανατολικά προάστια του Ocheretyne, και προχώρησαν γρήγορα αφού απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις νοτιοανατολικά του Ocheretyne..
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 18 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο νοτιοανατολικό Novokalynove (βορειοδυτικά της Avdiivka και ανατολικά της Ocheretyne) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιορισμένες θέσεις στο δυτικό Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka και νοτιοδυτικά της Ocheretyne).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ocheretyne, έκαναν πρόσθετες προόδους νότια και νοτιοδυτικά του Novokalynove και πλησίασαν πιο κοντά στο Umanske και το Netaylove (δυτικά της Avdiivka).

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_18_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης