Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία: Σύλληψη δύο γερμανορώσων για «σαμποτάζ» στη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία: Σύλληψη δύο γερμανορώσων για «σαμποτάζ» στη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία
Κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν εγκαταστάσεις βάσης του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Grafenwöhr της Βαυαρίας
Δύο Γερμανοί, ρωσικής καταγωγής, συνελήφθησαν στη Γερμανία, με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη κατηγορεί τους δύο υπόπτους κατασκόπους για εντοπισμό στόχων επίθεσης με σκοπό να υπονομεύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις γερμανικές διωκτικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες συγκέντρωναν πληροφορίες ειδικά για τα δρομολόγια των στρατιωτικών μεταφορών από τη Γερμανία στην Ουκρανία.
Κατασκόπευαν επίσης εγκαταστάσεις βάσης του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Grafenwöhr της Βαυαρίας, όπου εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες.
Ο ένας από τους δύο φέρεται να επικοινωνούσε με άτομο που συνδέεται με ρωσική μυστική υπηρεσία τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σχετικά με πιθανές επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Γερμανία.
Σε αυτό το πλαίσιο, φέρεται να δήλωσε στον συνομιλητή του ότι ήταν έτοιμος να προβεί σε εμπρηστικές επιθέσεις ειδικά σε υποδομές που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία, ο άνδρας συνέλεξε πληροφορίες για πιθανούς στόχους επίθεσης, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον βοήθησε το αργότερο από τον Μάρτιο του 2024.
Οι συλληφθέντες είναι δύο Γερμανορώσοι από το Μπαϊρόιτ, ηλικίας 37 και 39 ετών, οι οποίοι φέρεται να πολέμησαν στις επιχειρήσεις στο Donetsk από το 2014 έως το 2016.
Ο ένας από αυτούς είναι ήδη υπό κράτηση, ο δεύτερος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή στην Καρλσρούη.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Marco Bußmann, ισχυρίστηκε ότι οι συλλήψεις ήταν μια σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά του «δικτύου κατασκοπείας του Ρώσου προέδρου Putin».
Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση ύποπτης κατασκοπευτικής δραστηριότητας για το εγκληματικό καθεστώς του Putin».
Η Γερμανία «θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και δεν θα υποκύψει στον εκφοβισμό» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης