Διεθνή

Τανκ ή...Σπίτι; Η Ρωσία τους μπέρδεψε όλους με το νέο σύστημα για να πολεμά UAV - Οι ειδικοί αποκωδικοποιούν το Cope Cage 2.0

Τανκ ή...Σπίτι; Η Ρωσία τους μπέρδεψε όλους με το νέο σύστημα για να πολεμά UAV - Οι ειδικοί αποκωδικοποιούν το Cope Cage 2.0
Το συγκεκριμένο άρμα το οποίο έκτοτε έμεινε στην επικαιρότητα ως το «τανκ της χελώνας», πιστεύεται ότι είναι η τελευταία ρωσική καινοτομία στον πόλεμο
Έντονη συζήτηση προκλήθηκε από την εικόνα ενός ρωσικού τανκ που φαινομενικά ήταν καλυμμένο με μια δομή που έμοιαζε με υπόστεγο.
Το γεγονός σχεδόν χλευάστηκε από στρατιωτικούς παρατηρητές και φιλο-Ουκρανούς χρήστες του Διαδικτύου αλλά η αποκάλυψη για το τι ακριβώς κρύβει το «περίεργο» άρμα δεν άργησε να αποκαλυφθεί.
Το μυστικό του ήταν ακαταμάχητο:
Το τανκ διαθέτει σύγχονο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου για να αποτρέψει επιθέσεις με drone.

Το συγκεκριμένο άρμα το οποίο έκτοτε έμεινε στην επικαιρότητα ως το «τανκ της χελώνας», πιστεύεται ότι είναι η τελευταία ρωσική καινοτομία στον πόλεμο.
Αρκετές νέες αυτοσχέδιες κατασκευές έχουν εισαχθεί στο πεδίο της μάχης.
Το τανκ έκανε την πρώτη εμφάνιση νωρίτερα αυτό το μήνα κάπου κοντά στην περιοχή Krasnohorivka στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της χώρας.
Αν και δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, οι στρατιωτικοί μπλόγκερ πιστεύουν ότι το πρώτο παράδειγμα ήταν ένα άρμα T-72 καλυμμένο με προστατευτικό υπόστεγο.
Η τρίτη εμφάνιση του τανκ εντοπίστηκε επίσης κοντά στην Krasnohorivka.
Ο κύριος σκοπός των παρεμβολών που προκαλεί είναι να αποσυνδέσει ένα drone από τον χειριστή του, εάν υπάρχει, και να σταματήσουν την αποστολή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ροών βίντεο.
Στην πράξη, αυτό το εμπόδιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό για χειριστές drones FPV, καθώς εκείνοι εξαρτώνται από τη ροή βίντεο για να καθοδηγήσουν το drone στον επιδιωκόμενο στόχο.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης