Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη – Δεν αλλάζει ο στόχος για τον πληθωρισμό

Lagarde (ΕΚΤ): Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη – Δεν αλλάζει ο στόχος για τον πληθωρισμό
«Οι κινήσεις των νομισμάτων ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό»
Σχετικά Άρθρα
Η ευρωπαϊκή οικονομία πλησιάζει στο τέλος μιας περιόδου αδυναμίας που οδήγησε σε περισσότερο από ένα χρόνο στασιμότητας, εκτιμά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη «ανακάμπτει ξεκάθαρα».
«Δεν είχαμε ύφεση, αλλά η ανάπτυξη ήταν πολύ, πολύ αργή», αλλά «έχουμε επιδόσεις στην απασχόληση και την αγορά εργασίας που είναι εκπληκτικές», σχολίασε.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ νωρίς για την ΕΚΤ να αναθεωρήσει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, καθώς η προσπάθεια να χαλιναγωγήσει την αύξηση των τιμών δεν έχει ακόμη τελειώσει.
«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας το προηγούμενο σχόλιό της ότι δεν πρέπει να «αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού στα μισά του δρόμου».
«Οι κινήσεις των νομισμάτων μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό», είπε, μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι προσπαθεί να υπολογίσει τις πιθανές συνέπειες από την κρίση στη Μέση Ανατολή: «Μια υπόθεση που είναι εύλογη είναι ότι θα υπάρξει επίπτωση στις τιμές των εμπορευμάτων, πώς θα αντιδράσουν οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίες ήταν πολύ σημαντικές τα τελευταία τρία χρόνια -για τον πληθωρισμό- στα τρέχοντα σοκ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης