Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το fund με το προσωνύμιο «killer» της πρώτης κατοικίας το λένε «Frontier» και αλωνίζει την χώρα - Ακραία Ελληνική παρωδία

Το fund με το προσωνύμιο «killer» της πρώτης κατοικίας το λένε «Frontier» και αλωνίζει την χώρα - Ακραία Ελληνική παρωδία
H «Frontier» είναι πίσω από τον πλειστηριασμό που ανέδειξε το BN με τίτλο «Περίπτωση ακραίας ελληνικής παρωδίας»
«Killer», δηλαδή «φονιάς» της πρώτης κατοικίας. Έτσι αποκαλεί η αγορά όπως δικηγόροι και δανειολήπτες που …έτυχε στον δικό τους δρόμο να συναντήσουν το Fund «Frontier», το οποίο είναι ο νέος κάτοχος του «κόκκινου» δανείου και ο νέος του συνομιλητής τους για την αποπληρωμή του δανείου.
Με την επωνυμία Frontier Issuer Designated Activity Company εμφανίζεται ως ο εντολέας του πλειστηριασμού που διενεργεί για λογαριασμό του η «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY»
H «Frontier» είναι πίσω από τον πλειστηριασμό που ανέδειξε το BN την περασμένη Τρίτη με τίτλο «Περίπτωση ακραίας ελληνικής παρωδίας.
Το δημόσιο του χρωστάει αλλά το σπίτι βγαίνει στον πλειστηριασμό από servicers.»
Ο κ Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και η σύζυγός του κα Κυριακή Μπίλιου έχουν λιγότερο από έξι ημέρες για να «ταΐσουν» το θηρίο που λέγεται «Frontier» καθώς οι απαιτήσεις τους μπορεί να είναι νόμιμες αλλά το ύψος των 20.000 ευρώ που απαιτεί για να ακυρώσει τον πλειστηριασμό είναι μεγάλο ποσό όταν ο κ. Αποστολόπουλος έχει οικονομική απαίτηση από το Δημόσιο σύνταξη 15 μηνών που αντιστοιχεί στο ποσό των 10.000 ευρώ και το εφάπαξ που ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

Το …σύνορο του Fund Frontier

Το Fund «Frontier» μεταφράζεται σύνορο αλλά άγνωστο για τους ειδικούς αφού αναζήτηση αναφέρει ως έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και μετά χάνεται.
Το Fund με το προσωνύμιο «Killer» αγόρασε χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων από την Εθνική Τράπεζα.
Η συναλλαγή μεταβίβασης έγινε με το νόμο του 2003 για να έρθει στη συνέχεια η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να δώσει το δικαίωμα στη συνέχεια στο νέο ιδιοκτήτη των δανείων να προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα και πλειστηριασμούς.
Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. προέβη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 14 παρ. 13 του ν. 3156/2003 «Ομολογιακά δάνεια, τιτλοποίηση απαιτήσεων και απαιτήσεων από ακίνητα και άλλες διατάξεις», την 17η Δεκεμβρίου 2021 σε μεταβίβαση, λόγω τιτλοποίησης, απαιτήσεών της από κάθε είδους δάνεια ή/και πιστώσεις στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY»

Περίπου 600 νοικοκυριά θα χάσουν το σπίτι τους σε μία ημέρα.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου εκτός από το Fund «Frontier» που βγάζει στο σφυρί το σπίτι της οικογένειας Αποστολόπουλου- Μπίλιου.
Την ίδια ημέρα αλλά 593 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί. Περίπου 600 πολίτες χάνουν το σπίτι τους μέσα από την πλατφόρμα e-auction .gr.
Ωστόσο η πλατφόρμα δεν δίνει το δικαίωμα αναζήτησης με βάση το Fund που κάνει τον πλειστηριασμό ως δικαιούχος.
Οι δανειολήπτες που αναμένουν τη «χαριστική βολή» θεωρούν ότι η πλατφόρμα «Κρατάμε την Ελπίδα Κρατάμε το Σπίτι μας» λένε ότι κινείται παράλληλα με την πραγματική ζωή των δανειοληπτών ενώ η προστασία που τους παρέχεται είναι μηδαμινή με τον πιστωτή να διαθέτει ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο ενώ οι δανειολήπτες εξοντώνονται με τα έξοδα ανακοπής του πλειστηριασμού που τις περισσότερες φορές δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και ο πλειστηριασμός συνεχίζεται κανονικά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης