Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Biden (πρόεδρος ΗΠΑ) στη WSJ: Ουκρανία και Ισραήλ δέχονται θρασείες επιθέσεις - Οι αντίπαλοι θέλουν τον αφανισμό τους

Παρέμβαση Biden (πρόεδρος ΗΠΑ) στη WSJ: Ουκρανία και Ισραήλ δέχονται θρασείες επιθέσεις - Οι αντίπαλοι θέλουν τον αφανισμό τους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαμηνυέι στο Κογκρέσο ότι και οι δύο χώρες υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά χρειάζονται αμερικανική υποστήριξη για να το κάνουν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Τετάρτη 17/4 μέσω παρέμβασής του στη Wall Street Journal, ότι αυτή είναι μια κομβική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία και το Κογκρέσο πρέπει να εντείνει και να εγκρίνει τη βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.
«Τώρα δεν είναι η ώρα να εγκαταλείψουμε τους φίλους μας. Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει επείγουσα νομοθεσία εθνικής ασφάλειας για την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και την απελπιστικά αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα», έγραψε σχετικά ο Αμερικανός πρόεδρος στο κύριο άρθρο της Wall Street Journal.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι και οι δύο χώρες υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά χρειάζονται αμερικανική υποστήριξη για να το κάνουν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας.
«Το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο, με ένα μπαράζ πυραύλων και drones. Την ίδια ώρα, περίπου 1.500 μίλια βορειότερα, η Ρωσία συνέχισε τους βομβαρδισμούς της στην Ουκρανία, οι οποίοι εντάθηκαν δραματικά τον τελευταίο μήνα», επισημαίνει ο Biden.
«Τόσο η Ουκρανία όσο και το Ισραήλ δέχονται επίθεση από θρασύς αντιπάλους που επιδιώκουν τον αφανισμό τους. Ο κ. Putin θέλει να υποτάξει τον λαό της Ουκρανίας και να απορροφήσει το έθνος τους σε μια νέα ρωσική αυτοκρατορία. Η κυβέρνηση του Ιράν θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ για πάντα - αφανίζοντας το μοναδικό στον κόσμο εβραϊκό κράτος. Δεν πρέπει ποτέ να δεχτούμε κανένα από τα δύο αποτελέσματα – όχι μόνο επειδή υπερασπιζόμαστε τους φίλους μας, αλλά και επειδή η ασφάλειά μας είναι υπό διακύβευση», εξήγησε στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μάλιστα, προανήγγειλε ότι εάν το Ιράν καταφέρει να κλιμακώσει τις επιθέσεις προς το Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παρασυρθούν σε μια σύγκρουση.
«Το Ισραήλ είναι ο ισχυρότερος εταίρος μας στη Μέση Ανατολή· είναι αδιανόητο να παραμείνουμε στο πλευρό τους εάν η άμυνά του αποδυναμωνόταν και το Ιράν βρισκόταν σε θέση να πραγματοποιήσει την καταστροφή που σκόπευε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μπορούμε να κάνουμε αυτή την εξέλιξη λιγότερο πιθανή με την ισχυροποίηση της αεράμυνας του Ισραήλ και παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια τώρα, ώστε οι άμυνές της να παραμείνουν πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες», καταλήγει στο μήνυμά του προς το Κογκρέσο ο Joe Biden, μέσω της Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης