Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης απαντά στις επικρίσεις: Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους

Ο Κασσελάκης απαντά στις επικρίσεις: Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους
«Μέσα μου πιστεύω βαθιά αλλά ως πολίτης θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας»
Σχετικά Άρθρα
Να σταματήσει τον θόρυβο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του υπέρ της θρησκείας και της Εκκλησίας, επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης -με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λίγες ώρες μετά τις αναφορές που ο ίδιος έκανε στη Νέα Υόρκη για τη βάπτισή του από τον Άγιο Τσαλίκη και τον πατέρα Κύριλλο, κατά τη διάρκεια της οποίας «στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι», ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι... οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.
Ο κ. Κασσελάκης αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται στη Δεξιά, που όπως ισχυρίστηκε θέλει να καπηλεύεται τη την πατρίδα, τη θρησκεία και την παιδεία, ωστόσο με το μήνυμά του απευθύνεται ουσιαστικά σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι με τις τοποθετήσεις του «αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς σπεύδει να υπογραμμίσει ότι ως άνθρωπος μπορεί να πιστεύει βαθιά στη θρησκεία, αλλά ως πολίτης πιστεύει ακράδαντα στον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι «η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης