Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Επιχείρηση Patriot» από τη Γερμανία: Απελπισμένα προσπαθεί να πείσει τρίτες χώρες να ενισχύσουν την ουκρανική αεράμυνα

«Επιχείρηση Patriot» από τη Γερμανία: Απελπισμένα προσπαθεί να πείσει τρίτες χώρες να ενισχύσουν την ουκρανική αεράμυνα
To Βερολίνο προσπαθεί να πείσει την Ισπανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία να μεταφέρουν τα συστήματα Patriot στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την εύρεση και παροχή περισσότερων συστημάτων αεράμυνας στο Κίεβο, με στόχο τόσο τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ όσο και τρίτες χώρες, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Christian Wagner.
«Στην πραγματικότητα, ένας σημαντικός στόχος είναι να παρέχουμε στην Ουκρανία περισσότερη αεράμυνα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius και ο υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock προσέγγισαν για άλλη μια φορά τόσο τους εταίρους στο ΝΑΤΟ όσο και τους μη ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, την οποία ονομάζουμε Άμεση Δράση για την Αεράμυνα, με στόχο να λάβει την υποστήριξη η Ουκρανία αυτά τα συστήματα αεράμυνας», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας.
«Το κύριο καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεχίζει να είναι η βιώσιμη υποστήριξη της ουκρανικής αεράμυνας», τόνισε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Wolfgang Büchner.
Υπενθύμισε ότι οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να μεταφέρουν το τρίτο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot στο Κίεβο.
«Αυτή είναι μια σημαντική συμβολή στην άμυνα της Ουκρανίας», πιστεύει ο Buchner.
Το Κίεβο αναφέρει τακτικά έλλειψη συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων για αυτούς και ζητά από τη Δύση να μεταφέρει νέα συστήματα και πυραύλους.
Όπως σημείωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitro Kuleba, η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί αυτές τις εγκαταστάσεις με οποιουσδήποτε όρους.
Στις 9 Απριλίου, ο επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε ότι η Ουκρανία ζητά απεγνωσμένα από την κοινότητα να διαθέσει επειγόντως επτά μπαταρίες συστημάτων αεράμυνας Patriot.
Αργότερα, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε, επικαλούμενη πηγές της, ότι οι χώρες της ΕΕ αρνούνται αυτά τα αιτήματα από το Κίεβο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπαθεί να πείσει την Ισπανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία να μεταφέρουν τα συστήματα Patriot στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να στείλει ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία στις 13 Απριλίου. Ωστόσο, το Κίεβο δεν μπορεί ακόμη να κατονομάσει τον χρόνο παραλαβής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης