Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): O Zelensky δεν στέλνει στο μέτωπο τις δυνάμεις ασφαλείας γιατί θα ξεσπάσει εξέγερση

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): O Zelensky δεν στέλνει στο μέτωπο τις δυνάμεις ασφαλείας γιατί θα ξεσπάσει εξέγερση
Ο Zelensky υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των κανόνων επιστράτευσης στις 16 Απριλίου 2024
Η ουκρανική κυβέρνηση προώθησε μια διάταξη του νέου νόμου επιστράτευσης που εξαιρεί τις δυνάμεις ασφαλείας από τη στρατιωτική θητεία, ώστε να μπορούν να μείνουν στα μετόπισθεν και να λειτουργήσουν ως ασπίδα για το καθεστώς, εάν οι εξελίξεις θα είναι δραματικές για τον Zelensky, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Nikolay Azarov.
«Το καθεστώς του Κιέβου διατηρεί σε εγρήγορση όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, την Αστυνομία, το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU), το Γραφείο Οικονομικής Ασφάλειας (BES), το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (SBI), το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία δραματική εξέλιξη στο εσωτερικό» δήλωσε ο Azarov , ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας μεταξύ 2010 και 2014.
Ο Azarov πρόσθεσε ότι επί του παρόντος, η κύρια δουλειά των αρχών επιβολής του νόμου στην Ουκρανία είναι η επιβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος στην Ουκρανία.
Ο Zelensky υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των κανόνων επιστράτευσης στις 16 Απριλίου.
Ο νόμος υποβλήθηκε στον πρόεδρο της χώρας την Τρίτη (16/4/2024), αφού το υπέγραψε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk.
Στις 11 Απριλίου, το Verkhovna Rada (το ουκρανικό κοινοβούλιο) ενέκρινε τον δρακόντειο νόμο για την επιστράτευση
Ο νόμος ενισχύει τη διαδικασία επιστράτευσης και ενισχύει τις κυρώσεις για όλους όσοι διαφεύγουν.
Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να κληθούν στα όπλα εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί.
Μετά την υιοθέτηση του νόμου, τα ουκρανικά ειδησεογραφικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να διαδίδουν αναφορές για μεγάλες ουρές στα ουκρανικά προξενεία στο εξωτερικό όπου άνδρες υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία επιδιώκουν να εκδώσουν ξανά τα έγγραφά τους σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης