Οικονομία

Οι αντιδράσεις του Δήμου Αθηναίων σε δημοσίευμα του ΒΝ - Πως θα δικαιωθούν οι πολίτες για παραβάσεις 10ετίας;

Οι αντιδράσεις του Δήμου Αθηναίων σε δημοσίευμα του ΒΝ - Πως θα δικαιωθούν οι πολίτες για παραβάσεις 10ετίας;
Το BN σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα αναρτήσει την άποψη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων
Άμεση ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό είχε το ρεπορτάζ του ΒΝ με τίτλο "Ο Δήμος Αθηναίων «μπλοκάρει» 24 000 ΑΦΜ για χρέη από παράνομη στάθμευση – Πρωτοφανείς  διαστάσεις  στα όρια σκανδάλου".
Η φράση του τίτλου στα «όρια του σκανδάλου» ενόχλησε την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων κα Ανδριάνα Μαγγανιά.
Με ηλεκτρονική επιστολή προς τον  συντάκτη του άρθρου, μας επισημαίνει ότι «ο τίτλος του άρθρου δεν ανταποκρίνεται με το ρεπορτάζ του κ. Θεοδωρόπουλου και δημιουργεί εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις.

Ειδική η αναφορά σε σκάνδαλο ή οποία αποδίδεται σε μία τυπική διαδικασία που εφαρμόζεται βάση νόμου είναι απαράδεκτη και δυσφημιστική».
Το BN σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα αναρτήσει την άποψη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, οι 92.600 και πλέον αναγνώστες του άρθρου πιθανότητα να βρεθούν σε λίγες ημέρες με αντίστοιχες οικονομικές αξιώσεις από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος πράγματι εφαρμόζει την νομοθεσία η οποία όπως έχει τρωθεί από το «Συνήγορο του Πολίτη» ο οποίος βάζει το θέμα στη σωστή του διάσταση με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Αναγνώστες του ΒΝ αναφέρουν ότι οι οικονομικές απαιτήσεις ξεπερνούν την τριετία, που καθιστά παράτυπη την είσπραξη των παραβάσεων από στάθμευση.   
Ο Δήμος Αθηναίων όπως και άλλοι Δήμοι αδυνατούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο».
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων έχουν θέσει ως προτεραιότητα τις εισπράξεις ενώ οι οφειλέτες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης