Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εσπευσμένα στο Ισραήλ η ΥΠΕΞ Baerbock για την αποτροπή «περαιτέρω κλιμάκωσης» με το Ιράν

Γερμανία: Εσπευσμένα στο Ισραήλ η ΥΠΕΞ Baerbock για την αποτροπή «περαιτέρω κλιμάκωσης» με το Ιράν
«Το σχέδιο του Ιράν να σπείρει περαιτέρω βία δεν πρέπει να λειτουργήσει», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα 16/4 εσπεσυμένα στο Ισραήλ για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Γερμανίας και να αποτρέψει μια περιατέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, όπως τονίζει το Βερολίνο.
«Το Ιράν παίζει με τη μοίρα όλων των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή και έχει οδηγήσει μια ολόκληρη περιοχή στο χείλος της αβύσσου. Ο στόχος τώρα είναι να σταματήσει το Ιράν χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση. Το σχέδιο του Ιράν να σπείρει περαιτέρω βία δεν πρέπει να λειτουργήσει», έγραψε σχετικά η Baerbock σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το Ισραήλ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας και μπορεί να βασιστεί σε εμάς. Δεν ξεχνάμε επίσης τις πολλές δεκάδες Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στις σήραγγες της Hamas. Πρέπει επιτέλους να απελευθερωθούν», πρόσθεσε η ηγέτιδα των Πρασίνων και επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Παραπέρα, η Baerbock υπογράμμισε ότι η Γερμανία δεν έχει ξεχάσει τους ανθρώπους στη Γάζα που «συνεχίζουν να τους λείπουν τα πάντα».
«Φτάνει πολύ μικρή βοήθεια. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα φθάσουν περισσότερες προμήθειες βοήθειας. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ταξιδεύω ξανά στο Ισραήλ σήμερα», κατέληξε για το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας που περνάει στον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης