Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας

Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας
Ο Enno Mots σημείωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σημαντικούς πόρους για την απόκρουση της ρωσικής επιθετικότητας
Ο ανώτατος Εσθονός στρατιωτικός αξιωματούχος περιέγραψε τις εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις πρώτης γραμμής και τις εκστρατείες κρούσης βαθιά στις πίσω περιοχές ως στόχο να υποβαθμίσουν τόσο τη βούληση της Ουκρανίας για μάχη όσο και τη δυτική ενότητα.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εσθονίας, Υποστράτηγος Enno Mots, δήλωσε ότι οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία στην πρώτη γραμμή του θεάτρου —την οποία ο Enno Mots περιέγραψε ως «τακτικές αμοιβάδας»— και η κλιμάκωση των επιδρομών από τη Ρωσία είναι τακτικές φθοράς.
Ο Enno Mots σημείωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σημαντικούς πόρους για την απόκρουση της ρωσικής επιθετικότητας και ανοικοδόμησης και ότι ο κατακερματισμός της δυτικής ενότητας δημιουργεί ένα δίλημμα που διακόπτει την «ομαλή» έγκαιρη και συνεπή ροή των προμηθειών προς την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τελικά να γυρνάει μπούμερανγκ και να μειώνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο Enno Mots εστίασε στην αποτυχία των ΗΠΑ να παράσχουν έγκαιρη και συνεπή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία (την οποία μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να παράσχουν σε κλίμακα) έχει αρνητικό αντίκτυπο στους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας παγκοσμίως.
Οι ελλείψεις πολεμικού υλικού αναγκάζουν την Ουκρανία να συντηρήσει πυρομαχικά και να δώσει προτεραιότητα σε περιοχές του μετώπου εις βάρος άλλων.
Οι επίμονες ρωσικές επιχειρήσεις πληροφόρησης στοχεύουν στο να πείσουν τους δυτικούς φορείς χάραξης πολιτικής ότι η Ρωσία μπορεί να αντέξει περισσότερο από τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Enno Mots τόνισε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για απώλειες ανθρώπινου δυναμικού ή υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης