Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η δεύτερη θέση και η αύξηση των ποσοστών

Κατρίνης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η δεύτερη θέση και η αύξηση των ποσοστών
Συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Σχετικά Άρθρα
Όλα όσα συμβαίνουν τις δύο τελευταίες ημέρες είναι απότοκα του αιματοκυλίσματος στη Γάζα και της καθυστέρησης της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.
«Είναι λογικό η νόμιμη άμυνα να δικαιολογείται, όταν όμως αυτή εξαντλείται και επεκτείνεται σε χρήση βίας με θύματα γυναικόπαιδα, αμάχους και αθώους πολίτες, οι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να παρεμβαίνουν. Και αυτό δεν έχει συμβεί, δεν έχει αποτέλεσμα ως τώρα.
Ευχή όλων μας είναι να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, γιατί όλοι κατανοούμε ότι αυτό θα επιφέρει πολύ αρνητικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας και ο ΟΗΕ θα πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα διπλωματικά περιθώρια, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η σύρραξη, η οποία θα έχει άσχημη κατάληξη, ειδικά αν υπάρξει κλιμάκωση και συνέχιση των συγκρούσεων», είπε σε συνέντευξη στον σταθμό «Αθήνα 9,84».
Αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:
«Οι υποψήφιοι που έχουμε ανακοινώσει είναι κατεξοχήν πολιτικές προσωπικότητες. Για το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα στοίχημα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του να έχουν πολιτική δράση και να μην είναι άτομα που προσπαθούν να μεταφράσουν σε πολιτική ισχύ την εφήμερη δημοσιότητά τους.
Εμείς λοιπόν ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίων μας, με έμπειρα στελέχη, αλλά και νεότερα σε ηλικία, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται εδώ και χρόνια στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ και αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη για να γίνει ένας ωφέλιμος διάλογος για τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη, για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ και ως σοσιαλδημοκράτες να είμαστε πιο χρήσιμοι και ωφέλιμοι για τους πολίτες.
Αν και ζούμε στην εποχή της πόλωσης και των συγκρούσεων, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πολιτική συζήτηση-εκτός από τα εσωτερικά- και για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, τα οποία καθορίζουν την καθημερινότητα μας, δεδομένου ότι πολλά από όσα εφαρμόζονται και νομοθετούνται στην Ελλάδα, είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στις Βρυξέλλες. Άρα η φωνή μας εκεί πρέπει να είναι δυνατή και διαρκής.
Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δεύτερη θέση με μία σημαντική αύξηση των ποσοστών μας, η οποία σε συνδυασμό με την πτώση της Νέας Δημοκρατίας, θα μας επιτρέψει να επανακαθορίσουμε τους όρους της πολιτικής αναμέτρησης.
Στην καθημερινή επαφή που έχουμε με τους πολίτες, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε κόσμο που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλείψει την παράταξη, να θέλει να επιστρέψει και να στηρίξει και δίνουμε τη μάχη, ώστε αυτή η επιστροφή να είναι μεγαλύτερη.
Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη για τη συμμετοχή της νέας γενιάς. Για εμάς, είναι κομβική σημασίας τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν για το μέλλον τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης