Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πυρηνικός εκβιασμός του Zelensky σε ΕΕ και… Ελλάδα: Ή στέλνετε χρήματα ή σας οδηγώ σε νέο Chernobyl αλλά 35 φορές χειρότερο

Ο πυρηνικός εκβιασμός του Zelensky σε ΕΕ και… Ελλάδα: Ή στέλνετε χρήματα ή σας οδηγώ σε νέο Chernobyl αλλά 35 φορές χειρότερο
Το καθεστώς Zelensky καταρρέει και προκειμένου να αποσπάσει ό,τι μπορεί καταφεύγει σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο εκβιασμό
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να αντιληφθεί ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
Για τη Δύση αυτό μεταφράζεται σε ανάγκη για άμεσες διαπραγματεύσεις, προκειμένου να διασωθεί ό,τι είναι δυνατό να σωθεί από το καθεστώς – μαριονέτα του Κιέβου.
Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και οι συνεργάτες του βλέπουν αλλιώς την κατάσταση.
Για την ελίτ του Κιέβου, η αναγνώριση της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας σημαίνει πλήρη συνθηκολόγηση και πιθανότατα βιολογική εξόντωση.

Τι αποκαλύπτουν οι συνεχείς επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Έτσι η Ουκρανία καταφεύγει σε ένα τελευταίο μέσο αυτό του εκβιασμού και μάλιστα πυρηνικού, ώστε να αποσπάσει όσα περισσότερους πόρους μπορεί πριν να καταρρεύσει.
«Πριν από λίγες ημέρες, γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης από ουκρανικά drones kamikaze στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν για αρκετές ημέρες και προκάλεσαν αρκετές ζημιές στον πυρηνικό σταθμό, οι οποίες, ευτυχώς, προς το παρόν δεν αποτελούν απειλή για την ακεραιότητα του εργοστασίου.
Αν δεν υπήρχαν οι σαφείς και συντονισμένες ενέργειες του ρωσικού στρατού οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν εντελώς απρόβλεπτες», σημειώνει σε άρθρο του στο Ria Novosti o αναλυτής Kirill Strelnikov.

Εθελοτυφλεί ο ΔΟΑΕ


Η Ρωσία έστειλε αμέσως μήνυμα στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι η ζημιά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia,θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή και τα μέλη και η ηγεσία του οργανισμού θα πρέπει να καταδικάσουν το Κίεβο, το οποίο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις.
Ωστόσο ακόμη και σήμερα ο ΔΟΑΕ εθελοτυφλεί.
Από την άλλη το καθεστώς του Κιέβου αποφάσισε να κάνει μία προσφορά στη Δύση και ειδικότερα στην Ευρώπη που …είναι δύσκολο να αρνηθεί.
Πρόκειται για τον εξής απλό αλλά πυρηνικό εκβιασμό: Είτε θα μας δώσετε ακόμα πολλά χρήματα και θα αντιμετωπίσετε τη Ρωσία με όλη τη δύναμη του ΝΑΤΟ, είτε θα δώσουμε στην Ευρώπη ένα νέο Chernobyl.

Ένα νέο Chernobyl αλλά 35 φορές χειρότερο

Αν κρίνουμε από τον ελάχιστα κρυφό πανικό, η απειλή δεν είναι αβάσιμη.
Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.
Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες περιέχουν όγκο ακτινοβολίας 30-35 φορές μεγαλύτερο από αυτόν που υπήρχε στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Chernobyl που εξερράγη.
Η καταστροφή του σταθμού θα οδηγήσει στη μόλυνση μιας τεράστιας περιοχής, μετά την οποία θα αρχίσει ο λιμός, ο οποίος θα επηρεάσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ποιες χώρες θα επηρεαστούν


Η ραδιενέργεια μπορεί να καλύψει όχι μόνο τις λαϊκές δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk, τις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, αλλά και τις περιοχές του Κιέβου, της Zaporizhia, του Kharkiv, της Poltava, της Kherson, της Οδησσού, του Nikolaev, οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο της.
Επίσης μπορεί να φτάσει σε Μολδαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα, Γεωργία, Γερμανία και Σλοβακία και Σκανδιναβία.
Οι ακτές της Μαύρης και της Μεσογείου μπορεί να γίνουν ακατοίκητες. Ολόκληρη η μολυσμένη περιοχή μπορεί να καταστεί ακατοίκητη για την ανθρώπινη ζωή για πολλές χιλιάδες χρόνια.
Τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν το μοχθηρό σχέδιο του Κιέβου, που στρέφεται τόσο κατά της Ρωσίας αλλά και της Ευρώπης.

Το θετικό στοιχείο της υπόθεσης

Το θετικό είναι ότι ο κίνδυνος να συμβεί αυτό το σενάριο είναι μικρός, καθώς οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia ενώ πέντε από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου έχουν κλείσει και ο έκτος βρίσκεται σε «hot shutdown» κατάσταση για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου, υποστηρίζει ο Strelnikov.
Το 2022, μετά τον πρώτο βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia από το Κίεβο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «πραγματικά κρατούν όμηρο ολόκληρη την Ευρώπη και απειλούν να της βάλουν φωτιά».
Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι, εάν οι δυτικοί χορηγοί του Zelensky θα καταστρέψουν οι ίδιοι το τέρας του Frankenstein που έχουν αναθρέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης