Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φούσκα που ξεφουσκώνει το χρηματιστήριο – Προετοιμαστείτε - Το καλό σενάριο 1.200 μον. το κακό σενάριο 1.000 μονάδες

Φούσκα που ξεφουσκώνει το χρηματιστήριο –  Προετοιμαστείτε - Το καλό σενάριο 1.200 μον. το κακό σενάριο 1.000 μονάδες
Το σενάριο της διόρθωσης των 400 μονάδων με εμπλοκή Ιράν με Ισραήλ ή εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα επιβεβαιωθεί 100%
(upd5) Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι για κάτω... αλλά το πόσο κάτω θα εξαρτηθεί από ορισμένες παραδοχές...
Η μεγάλη διόρθωση δεν έχει έρθει ακόμη… όταν έρθει αίμα θα ρέει στους δρόμους των επενδυτών και εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβεί από τα μέσα Απριλίου έως τον Μάιο 2024…
Το βασικό μας σενάριο ήθελε την μεγάλη διόρθωση Μάιο αλλά οι εξελίξεις με Ισραήλ και Ιράν μπορεί να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα της μεγάλης διόρθωσης
Προβλέπουμε ότι προσεχώς θα δούμε διόρθωση δύο τύπων στο ελληνικό χρηματιστήριο
1)Διόρθωση 200 μονάδων δηλαδή στις 1.200 μονάδες που σημαίνει πτώση 15%, αυτό θεωρείται το καλό σενάριο
2)Διόρθωση 400 μονάδες στις 1.000 μονάδες ή πτώση 28% μόνο μια τέτοια διόρθωση θα επιτρέψει να φύγει ο αέρας που έχει πλημμυρίσει το κενό… της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Το σενάριο της διόρθωσης των 400 μονάδων με εμπλοκή Ιράν με Ισραήλ ή εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα επιβεβαιωθεί 100%.

Οι επενδυτές να προσέξουν

Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου να προσέξουν… το τοπίο έχει ως εξής στην ελληνική αγορά.
Οι τράπεζες γνωρίζουμε τι κέρδη θα επιτύχουν το 2024 και 2025…
Γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρίες έχουν εξαντλήσει τα όρια τους…
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα έδωσε bonus 450 μονάδες με 500 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και αυτό ήταν.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα αναβάθμιση της Ελλάδος το 2024 και καλώς να μην υπάρξει νέα αναβάθμιση, η Ελλάδα δεν την αξίζει.
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος σε ώριμη χρηματιστηριακή αγορά θα είναι ένα ακόμη λάθος καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη.
Γνωρίζουμε ότι τα placement στις τράπεζες και άλλες εταιρίες αύξησαν τον τζίρο από τα 80 στα 130 εκατ τίποτε το σπουδαίο.
Γνωρίζουμε ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν πολύ καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το χρηματιστήριο, στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα θα συμμετέχουν περισσότερο στις επενδύσεις.
Γνωρίζουμε ότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει καταστεί σαθρό…
Η δήθεν εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε μαντάρα, χάνει την αξιοπιστία της και επι της ουσίας δεν έφερε καμία αλλαγή… η ίδια σαπίλα που υπήρχε συνεχίζει να υπάρχει και επί ΝΔ.
Γνωρίζουμε επίσης ότι και στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει φως, διαίρεση και στασιμότητα…
Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ, εξέλιξη θετική μεν αλλά το ρίσκο εμπλοκής του ΝΑΤΟ παραμένει υψηλό…
Ωστόσο επειδή γνωρίζουν ότι θα ηττηθούν είναι σίγουρο ότι θα το σκεφθούν να εμπλακούν σε μια Ουκρανία που ως κράτος δεν θα υπάρχει μετά τον έλεγχο του Kharkiv και της Οδησσού – ναι αυτής που επισκέφθηκε και ο Μητσοτάκης –

Τι θα συμβεί;

Τα ανοδικά περιθώρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς έχουν δραματικά μειωθεί και αυξηθεί τα καθοδικά περιθώρια.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια παρωχημένη, πανάκριβη, αγορά που στηρίζεται περισσότερο στην ευκαιριακή κερδοσκοπία παρά στις στρατηγικές επενδύσεις.
Εάν δούμε ψύχραιμα π.χ. τις τράπεζες που είναι πλέον ένας εξυγιασμένος και κερδοφόρος κλάδος κανείς μεγάλος επενδυτής δεν έχει εμφανιστεί, το Fairfax υπάρχει από το 2012, όπως και ο Paulson.
Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια σοβαρή επενδύσιμη χρηματιστηριακή αγορά, είναι μια εφήμερη αγορά που κυριαρχεί η αρπαχτή… να κερδίσουμε και να φύγουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης