Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 1,2% στο πετρέλαιο WTI λόγω ανάφλεξης στη Γάζα, στα 86,21 δολ. το βαρέλι

Άνοδος 1,2% στο πετρέλαιο WTI λόγω ανάφλεξης στη Γάζα, στα 86,21 δολ. το βαρέλι
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,06 δολ. ή 1,2%, κλείνοντας στα 90,48 δολάρια το βαρέλι
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 10/4, μετά τη δολοφονία τριών γιων ενός ηγέτη της Hamas σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.
Ως εκ τούτου, η κατάπαυση του πυρός μάλλον θα αργήσει…
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,06 δολ. ή 1,2%, κλείνοντας στα 90,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 98 σεντς ή 1,2%, στα 86,21 δολ. το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια κινήθηκαν "επιθετικά" ανοδικά μετά την είδηση για τον θάνατο των συγγενών του ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της επίθεσης, περιγράφοντας τους τρεις γιους του Ισμαήλ Χανίγε ως στελέχη της ένοπλης πτέρυγας της Hamas.
Η Hamas είχε δηλώσει την Τρίτη ότι μελετούσε μια ισραηλινή πρόταση κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο της Γάζας που διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες, ωστόσο σημείωνε ότι την βρήκε "αδιάλλακτη" και δεν ικανοποιούσε κανένα από τα παλαιστινιακά αιτήματα.
«Η αγορά πετρελαίου ήταν και συνεχίζει να σημειώνει μεγάλες αντιδράσεις στα νέα από τη Γάζα», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital στη Νέα Υόρκη.
Μια συνεχιζόμενη σύγκρουση θα μπορούσε να παρασύρει και άλλες χώρες, ιδιαίτερα το Ιράν που υποστηρίζει τη Χαμάς, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό αργού στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC).
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων αυξήθηκαν κατά πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω της χαμηλής ζήτησης και των χαμηλότερων εξαγωγών πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης