Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καθυστερεί η δίκη του γερουσιαστή Bob Menendez – Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η σύζυγός του

ΗΠΑ: Καθυστερεί η δίκη του γερουσιαστή Bob Menendez – Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η σύζυγός του
Σε επιστολή τους προς τον δικαστή Sidney Stein οι εισαγγελείς ζητούν να μετατεθεί για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου έναρξη της δίκης
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συμφώνησαν να καθυστερήσει κατά τουλάχιστον δύο μήνες η έναρξη της δίκης του γερουσιαστή Bob Menendez και της συζύγου του, αφότου συνήγοροι της Nadine ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται χειρουργική επέμβαση.
Σε επιστολή τους προς τον δικαστή Sidney Stein οι εισαγγελείς ζητούν να μετατεθεί για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου έναρξη της δίκης, παρότι εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά το ζεύγος να δικαστεί χωριστά.
Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απροσδόκητο ζήτημα υγείας που προέκυψε, αναγνωρίζοντας πως η αναβολή της δίκης θα επιτρέψει στον Δημοκρατικό γερουσιαστή να αφοσιωθεί στην δοκιμασία της συζύγου του. Απέρριψαν ωστόσο το αίτημα της Nadine Menendez για αναβολή επ’ αόριστον.
Η Nadine Menendez δεν έχει διευκρινίσει ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά οι δικηγόροι της αναφέρουν πως απαιτείται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εντός των επομένων 4-6 εβδομάδων και θα ακολουθήσει θεραπεία στη συνέχεια.
Είπαν πως η Nadine Menendez δεν θα είναι «σωματικά ή ψυχολογικά» σε θέση να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία, η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.
Ο γερουσιαστής Bob Menendez, αντιμέτωπος μαζί με τη σύζυγό του με κατηγορίες για δωροληψία, κατηγορείται επίσης για παρακώλυση έρευνας της δικαιοσύνης.
Τον γερουσιαστή βαραίνουν συνολικά 16 κατηγορίες: ιδίως για διαφθορά, άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι χρηματικού ανταλλάγματος για λογαριασμό του Κατάρ και της Αιγύπτου.
Το ζεύγος Menendez έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
Ο Menendez υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του. Έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον αθωωθεί, να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος τον Νοέμβριο την επανεκλογή του.
Οι Δημοκρατικοί και οι ανεξάρτητοι που είναι ενταγμένοι στην κοινοβουλευτική τους ομάδα έχουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (51-49), που ελπίζουν να κρατήσουν στις φετινές εκλογές. Για τουλάχιστον 6 έδρες αναμένεται να δοθούν σκληρές μάχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης