Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι μεγαλοεπενδυτές στρέφονται στα ευρωπαϊκά ομόλογα - Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια πριν από τη Fed

Γιατί οι μεγαλοεπενδυτές στρέφονται στα ευρωπαϊκά ομόλογα - Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια πριν από τη Fed
Οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος τρεις ή τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ έως το τέλος του έτους, έναντι μόνο δύο ή τριών για τη Fed

Στα ευρωπαϊκά ομόλογα έναντι των αμερικανικών στρέφονται οι μεγάλοι επενδυτές, σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς ποντάρουν ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρώπη θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια νωρίτερα από τη Fed.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων της Pimco, της JPMorgan Asset Management και της T Rowe Price αύξησαν την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που ώθησε το spread μεταξύ του κόστους δανεισμού 10ετούς αναφοράς της Γερμανίας και των ΗΠΑ στις 2 ποσοστιαίες μονάδες, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Σαφέστερη η πορεία της ΕΚΤ

"Η πορεία για μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη είναι πιο σαφής από ό,τι στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Bob Michel, επικεφαλής επενδύσεων και παγκόσμιος επικεφαλής σταθερού εισοδήματος της JPMorgan Asset Management.
"Είναι δύσκολο να βρεθεί ένας οικονομικός λόγος για να μειώσει η Fed τα επιτόκια", εκτίμησε.
Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος έχει μεγαλύτερη από τη συνήθη κατοχή ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων και "κινείται προς την κατεύθυνση" της απόκτησης περισσότερων.
Η αλλαγή αυτή έρχεται καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν αρχίσει να αποκλίνουν, με τον ηπιότερο πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομία στην Ευρώπη να τροφοδοτούν τα στοιχήματα ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε περισσότερες μειώσεις από ό,τι η Fed φέτος.
Οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος τρεις ή τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ έως το τέλος του έτους, έναντι μόνο δύο ή τριών για τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης