Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας αλλά αξιόλογες απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας αλλά αξιόλογες απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες τιμωρώντας τους μετόχους μειοψηφίας δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όμορφο γύρισμα έκανε η αγορά από τα πρωινά χαμηλά, παρά το γεγονός ότι οι ξένες αγορές παρέμεναν με σημαντικές απώλειες. Ίσως οι απώλειες των προηγούμενων ημερών και η μείωση των πωλήσεων να έδωσαν μία καλή αφορμή για το μάζεμα που είδαμε. Με χαμηλό στις 1.364 μονάδες και στο -1,61% έκλεισε στις 1.383 μονάδες και στο -0,21%. Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 2,73% περιορίζοντας την άνοδο από την αρχή του έτους στο 6,98%.

Διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης αν και έδειξε πως πήγε να σπάσει μία στήριξη, έκανε δυνατό γύρισμα και την κράτησε. ΟΤΕ, Motor Oil και Πειραιώς ξεχωρίσαμε και νομίζουμε πως αυτές ήταν οι πρώτες που έδειξαν καλύτερη συμπεριφορά σήμερα. Σημειώνουμε επίσης τα πολύ ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και δείχνουν πως παρά τα υψηλά επιτόκια, η οικονομία και ειδικά σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα δεν έχει επηρεαστεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θέλει ο κ.Πατέλης περισσότερες τράπεζες για να λειτουργήσει μάλλον καλύτερα ο ανταγωνισμός. Μήπως πρέπει εκτός από τα POS και το IRIS να παρέμβει περισσότερο το κράτος; Πάνε τα λεφτά των καταθετών στην ΕΚΤ και παίρνουν επιτόκιο 4% οι τράπεζες και δίνουν 1% στον καταθέτη. Βγάζουν εύκολο χρήμα και παίρνουν stock option οι τραπεζίτες.
Ωραία η συμπεριφορά σήμερα της Πειραιώς αν και είχε μεταβλητότητα και ειδικά προς το τέλος που έφυγαν κάτι μεγάλες εντολές πώλησης. Έκλεισε όμως με άνοδο 0,57%. Νέο ιστορικό υψηλό από την Optima Bank και επίσης με καλή συμπεριφορά και η Εθνική Τράπεζα. Eurobank και Alpha Bank με απώλειες.

ΟΤΕ: Τουλάχιστον δε βυθίζεται στις διορθώσεις. Μπορεί να μην ακολουθεί στις ανόδους αλλά δε βλέπουμε διάθεση για χαμηλότερα επίπεδα. Πόσο πιο κάτω θα μας πείτε να πάει; Στο υψηλό ημέρας βρέθηκε στις τελικές δημοπρασίες και έκλεισε στα 13,96 ευρώ με άνοδο 2,20%.

CENERGY: Η μετοχή έχει σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια και παρά την άνοδο αυτή, λόγω του ανεκτέλεστου και των προσδοκιών που υπάρχουν λόγω ενεργειακής μετάβασης, οι αναλυτές βλέπουν ακόμα πιο ψηλά. Τα 11 ευρώ έδωσε τιμή στόχο η Euroxx, στα 7,27 ευρώ έκλεισε σήμερα.

MOTOR OIL: Με καλή άνοδο 1,04% και στα 27,08 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Η μισή αποτίμηση είναι στο ταμείο της εταιρεία, άρα έχουμε περίπου 60 εκατ. ευρώ εταιρική αξία. Γίνεται; Φυσικά και όχι. Φέτος με το ενεργειακό να έχει μειωθεί θα βγάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Χωρίς να έχει πάρει αύξηση στα τιμολόγια. Αν αυξηθούν λέμε τώρα το 2025, θα μπορέσει να δει επιπλέον κερδοφορία. Αν μάλιστα πάρει και τους όμορους δήμους το 2025 μπορεί να προσθέσει έως 40 εκατ. ευρώ στο τζίρο. Αλλά και τα μισά από αυτά να πάρει πάλι θα έχει δυνατό growth. Έχει ζητήσει αύξηση τιμολογίων αλλά πρέπει ο υπουργός να δώσει το πράσινο φως και τώρα έχει Ευρωεκλογές, άρα όπως καταλαβαίνετε μάλλον αν το αποφασίσει θα είναι προς το τέλος του χρόνου.

Η μετοχή είναι φθηνή και μάλιστα υπερβολικά φθηνή! Σημειώστε πως έχει λίγο μικρότερη αποτίμηση από τη MIG! Η διοίκηση πρέπει να βγει και εκτός Θεσσαλονίκης. Όχι μόνο στα γραφεία η ενημέρωση, αλλά και διαδικτυακά. Αμετάβλητη στα 3,39 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Κανένα πρόβλημα για τη διοίκηση ότι υπάρχουν εισηγμένες που διαπραγματεύονται με αρνητικά ίδια κεφάλαια επί σειρά ετών χωρίς κίνηση για βελτίωση. Αυτές τις κρατάει στην επιτήρηση και ας έχουν περάσει πολλά χρόνια. Σχεδόν χρεοκοπημένες με ζημιές εκατομμυρίων και χωρίς προοπτικές. Έχουν βαλθεί όμως να πετάξουν έξω εταιρείες που βγάζουν κέρδη και δίνουν και μέρισμα επειδή δεν έχουν διασπορά.

Και φυσικά είμαστε υπέρ της διασποράς και όταν παλαιότερα, άλλος πρόεδρος ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο, ο συντάκτης της στήλης, από άλλο μετερίζι τότε, πάλι είχε αρθρογραφήσει υπέρ της διασποράς και είχε προσπαθήσει να συμβάλει ώστε να βελτιωθεί, αλλά και πάλι ήταν λάθος η διαδικασία. Και που φτάσαμε τότε; Να καταργηθεί εκείνη η ειδική κατηγορία και να παραμείνουν στο Χ.Α. όλες οι εταιρείες. Πόσες φορές έχουμε γράψει για τον Καρέλια, και που θα μπορούσε σήμερα να ήταν αν είχε κάνει δυο-τρεις κινήσεις;

ΕΧΑΕ (ΙΙ): Χαμηλό 5 μηνών έγραψε σήμερα η μετοχή. Πήγε μέχρι και τα 5,05 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 5,18 ευρώ και στο -1,15% με όγκο 123 χιλ. τεμάχια. Εσείς τι λέτε, έχει επηρεάσει όλη αυτή εμμονή για την αλλαγή του κανονισμού τη μετοχή ή όχι;

ΕΛΙΝΟΪΛ: Μεγάλη η βουτιά της μετοχής το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως φαίνεται δεν ίσχυαν οι φήμες που ακούστηκαν και εδώ περί εξαγοράς.

CENTRIC: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά, έκανε και πακέτο και έκλεισε και με σημαντική άνοδο 2,74% και στα 0,45 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά και έχει αποκτήσει βηματισμό. Στα 2,70 ευρώ και στο +4,25%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης