Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στην Ασία, ο Nikkei 225 στο -2,5% λόγω Fed - Αργία στην Κίνα

Τριγμοί στην Ασία, ο Nikkei 225 στο -2,5% λόγω Fed - Αργία στην Κίνα
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari εξέφρασε την Πέμπτη αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια

O δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας ηγήθηκε της πτώσης των αγορών Ασίας-Ειρηνικού την Παρασκευή, καθώς τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις των επιτοκίων και έστειλαν τη Wall Street χαμηλότερα την Πέμπτη.
Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,5%, αφού πέρασε για λίγο το όριο των 40.000 μονάδων την Πέμπτη, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,7%.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari εξέφρασε την Πέμπτη αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός.
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να αυξάνονται, με το αργό WTI να ξεπερνά τα 86 δολάρια το βαρέλι για να δοκιμάσει υψηλά έξι μηνών, σύμφωνα με το CNBC.
Οι τιμές του brent διαμόρφωσαν επίσης νέο υψηλό εξαμήνου στα 90,65 δολάρια.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο υποχώρησαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο, κατά 0,5% σε ετήσια βάση σε πραγματικούς όρους, σε σύγκριση με τις προσδοκίες του Reuters για πτώση 3%.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,61%, μετά την πτώση των εξαγωγών κατά 2,2% για τον Φεβρουάριο.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,04%, αντιστρέφοντας τα κέρδη του, αφού προηγούνταν των βασικών ασιατικών δεικτών αναφοράς την Πέμπτη, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,47%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επανήλθε στις συναλλαγές μετά από την αργία, σημειώνοντας πτώση 0,71%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης