Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά αναβίωση ρυθμίσεων των οφειλετών προς τον ΕΦΚΑ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά αναβίωση ρυθμίσεων των οφειλετών προς τον ΕΦΚΑ
«Εάν ρυθμιστούν οι οφειλές από τις επιχειρήσεις, θα εισέλθουν χρήματα στην εθνική οικονομία»
Σχετικά Άρθρα
Να αναβιώσουν οι ρυθμίσεις οφειλών και προς τον ΕΦΚΑ, κατ' αναλογία με τις φορολογικές ρυθμίσεις, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).
Όπως αναφέρει, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές (προς τον ΕΦΚΑ) οι οποίες ανέρχονται σε 47,5 δισ. ευρώ.
«Είναι προς το συμφέρον, τόσο της εθνικής οικονομίας, όσο και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, να δοθεί η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποπληρώσουν σε πάγιες ρυθμίσεις, έως 100 δόσεις, αναλόγως με το προφίλ του κάθε οφειλέτη, όπως γίνεται και στην περίπτωση του εξωδικαστικού», σημειώνει το ΒΕΑ και προσθέτει:
«Οι οφειλές των μη μισθωτών οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, οι οποίοι προκλήθηκαν από την πολυετή κρίση και τις συνθήκες της πανδημίας.
Εάν ρυθμιστούν οι οφειλές από τις επιχειρήσεις, θα εισέλθουν χρήματα στην εθνική οικονομία και θα αποκτήσουν εκ νέου ασφαλιστική ικανότητα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το συσσωρευμένο χρέος τους.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, εισηγείται την εξεύρεση της χρυσής τομής, ώστε να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, με την ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών, αναλόγως με το προφίλ και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασφαλισμένου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης