Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα αποτελέσματα
Σήμερα δημοσιεύουν αποτελέσματα για τη χρήση 2023 Motor Oil και Quest
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των διεθνών αγορών θα δώσει κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν πως η επιφυλακτικότητα ενδέχεται να διατηρηθεί και σήμερα.
Οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων και πότε η FED θα ξεκινήσει τις μειώσεις φαίνεται πως επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Από την άλλη στο εσωτερικό μετά τη χθεσινή βαριά διόρθωση, οι αναλυτές εμφανίζονται μοιρασμένοι με κάποιους να μην αποκλείουν νέα υποχώρηση και άλλους να βλέπουν πως δικαιολογείται μία αντίδραση.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Motor Oil με την Optima να αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 171 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια περιμένει για το σύνολο της χρήσης καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 875 εκατ. ευρώ. Το συνολικό μέρισμα που περιμένει είναι 1,70 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης δημοσιεύει η Quest με τη Eurobank Equities να περιμένει καλύτερη πορεία στο τέταρτο τρίμηνο και μέρισμα 0,22 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ότι η αγορά θα υποχωρήσει, καθώς οι επενδυτές επαναλαμβάνουν τον σκεπτικισμό τους σχετικά με το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων από τη FED.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα μετά τη χθεσινή διόρθωση με τη Motor Oil να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η χθεσινή σημαντική υποχώρηση δικαιολογεί μία ήπια αντίδραση σήμερα, ενώ στην Ευρώπη τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού το Μάρτιο θα καθορίσουν την ημέρα η οποία συνολικά έχει αδύναμη εσωτερική ειδησεογραφία.

Κύκλος
Οι εταιρείες Motor Oil και Infoquest ανακοινώνουν σήμερα τα ετήσια αποτελέσματά τους. Η ένταση στο πολιτικό σκηνικό και η έλλειψη θετικών καταλυτών ήταν αναπόφευκτο να έχει τον αρνητικό απόηχο και στην επενδυτική ψυχολογία αυξάνοντας τη διάθεση για profit taking στους επενδυτές. Ως αποτέλεσμα ξεκίνησε η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο και μεγάλες απώλειες. Στις 1386-1382 μονάδες του Γ.∆. η εγγύτερη στήριξη και ακολουθεί η ισχυρότερη των 1350-40 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης