Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δυστυχώς, η διόρθωση δεν θα συνεχιστεί στο ελληνικό χρηματιστήριο – Να θυμάστε, αίμα θα ρέει τον Μάιο

Δυστυχώς, η διόρθωση δεν θα συνεχιστεί στο ελληνικό χρηματιστήριο – Να θυμάστε, αίμα θα ρέει τον Μάιο
Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια σοβαρή επενδύσιμη χρηματιστηριακή αγορά, είναι μια εφήμερη αγορά που κυριαρχεί η αρπαχτή… να κερδίσουμε και να φύγουμε…
Η μεγάλη – πτώση διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 2 Απριλίου 2024 όπου ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε -2% στις 1.393 μονάδες… δεν μας ανησύχησε καθόλου.
Αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που πιστεύουν πολλοί.
Περιμέναμε με διόρθωση αλλά όχι δεν είναι προπομπός η μεγάλη πτώση στις 2 Απριλίου 2024.
Θα είμαστε σαφείς… θεωρούμε ανοησίες ότι η ελληνική οικονομία βελτιώθηκε και θεωρούμε ανοησίες ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι επενδύσιμο.
Η μεγάλη διόρθωση δεν έχει έρθει ακόμη… όταν έρθει αίμα θα ρέει στους δρόμους των επενδυτών και εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβεί τον Μάιο 2024…
Προβλέπουμε ότι τον Μάιο 2024 θα δούμε διόρθωση 350 με 400 μονάδες μόνο μια τέτοια διόρθωση θα επιτρέψει να φύγει ο αέρας που έχει πλημμυρίσει το κενό… της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Σε αυτή την φάση η διόρθωση ακόμη και εάν έχει απόνερα… δεν θα κρατήσει πάνω από 2 ή 3 ημέρες στο κακό σενάριο ή μπορεί και να τελείωσε…
Για την ώρα θα επιβεβαιωθεί το σενάριο των τραπεζιτών…. στασιμότητα και ακολούθως τον Μάιο θα δούμε διόρθωση.
Για την ώρα το κερδοσκοπικό κεφάλαιο δεν θέλει να πουλήσει, κερδοσκοπικό κεφάλαιο που μπήκε με τον αφορμή την επενδυτική βαθμίδα και τα placement των τραπεζών…
Αλλά τον Μάιο ένα ωραίο πρωινό θα ξεκινήσει μια βίαιη πτώση που θα γράψει μπροστά -4%...
Εάν πιστεύετε ότι έχουμε φαντασία… απλά κρατείστε το αυτό… και όταν συμβεί… εδώ θα είμαστε…

Τι τονίζαμε πρόσφατα

Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου να προσέξουν… το τοπίο έχει ως εξής στην ελληνική αγορά.
Οι τράπεζες γνωρίζουμε τι κέρδη θα επιτύχουν το 2024 και 2025…
Γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρίες έχουν εξαντλήσει τα όρια τους…
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα έδωσε bonus 450 μονάδες με 500 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και αυτό ήταν.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα αναβάθμιση της Ελλάδος το 2024 και καλώς να μην υπάρξει νέα αναβάθμιση, η Ελλάδα δεν την αξίζει.
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος σε ώριμη χρηματιστηριακή αγορά θα είναι ένα ακόμη λάθος καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη.
Γνωρίζουμε ότι τα placement στις τράπεζες και άλλες εταιρίες αύξησαν τον τζίρο από τα 80 στα 130 εκατ τίποτε το σπουδαίο.
Γνωρίζουμε ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν πολύ καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το χρηματιστήριο, στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα θα συμμετέχουν περισσότερο στις επενδύσεις.
Γνωρίζουμε ότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει καταστεί σαθρό…
Η δήθεν εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε μαντάρα, χάνει την αξιοπιστία της και επι της ουσίας δεν έφερε καμία αλλαγή… η ίδια σαπίλα που υπήρχε συνεχίζει να υπάρχει και επί ΝΔ.
Γνωρίζουμε επίσης ότι και στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει φως, διαίρεση και στασιμότητα…
Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ, εξέλιξη θετική μεν αλλά το ρίσκο εμπλοκής του ΝΑΤΟ παραμένει υψηλό…
Ωστόσο επειδή γνωρίζουν ότι θα ηττηθούν είναι σίγουρο ότι θα το σκεφθούν να εμπλακούν σε μια Ουκρανία που ως κράτος δεν θα υπάρχει μετά τον έλεγχο του Kharkiv και της Οδησσού – ναι αυτής που επισκέφθηκε και ο Μητσοτάκης –

Τι θα συμβεί;

Τα ανοδικά περιθώρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς έχουν δραματικά μειωθεί και αυξηθεί τα καθοδικά περιθώρια.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια παρωχημένη, πανάκριβη, αγορά που στηρίζεται περισσότερο στην ευκαιριακή κερδοσκοπία παρά στις στρατηγικές επενδύσεις.
Εάν δούμε ψύχραιμα π.χ. τις τράπεζες που είναι πλέον ένας εξυγιασμένος και κερδοφόρος κλάδος κανείς μεγάλος επενδυτής δεν έχει εμφανιστεί, το Fairfax υπάρχει από το 2012, όπως και ο Paulson.
Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια σοβαρή επενδύσιμη χρηματιστηριακή αγορά, είναι μια εφήμερη αγορά που κυριαρχεί η αρπαχτή… να κερδίσουμε και να φύγουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης